Şehit askerin ailesine bir hayırseverin bağışladığı ev verildi


Kayseri Valisi Orhan Düzgün, bir hayırseverin bağışladığı daireyi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Piyade Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş'ın eşi ve çocuklarına teslim etti.

Vali Orhan Düzgün, makamında, şehidin eşi Dilek Altuntaş, oğulları Fatih (11) ve Köksal Alperen (6), babası Köksal Altuntaş, annesi Züleyha Altuntaş ve amcası 3. sınıf Emniyet Müdürü Orhan Altuntaş ile bir araya geldi. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristler tarafından ağır şekilde yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde 19 Ocak'ta şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş için bir kez daha başsağlığı dileyen Vali Düzgün, bu vatan için gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içen şehitlerin kutsal emanetleri olan ailelerine ne yapılsa az olduğunu belirtti. Vali, daha önce 14 şehit ailesine ev bağışlayan ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever tarafından şehidin ailesine konut alındığını ifade etti. Vali Düzgün, şehitlerin emaneti olan yakınlarına destek olmanın devlet ve millet olarak boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.

Vali Düzgün, şehidin çocukları adına düzenlenmiş olan dairenin tapusunu Fatih ve Köksal Alperen ile şehidin eşi Dilek Altuntaş'a takdim ederek, "Kahraman şehidimizi bir kez daha bu vesile ile rahmetle anıyoruz. Allah sizlere ve çocuklarınıza daha başka acılar yaşatmasın. Çocuklarımızın bahtı açık olsun." dedi.

ŞEHİTLERE VERİLEN DAİRE SAYISI 16'YA ULAŞTI

Kayseri'de 25 Aralık'tan bu yana şehitler için tahsis edilen konut sayısı 16'ya ulaştı. Vali Orhan Düzgün, 25 Aralık'ta isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir ailenin şehit aileleri için aldığı 14 daireyi kurayla şehit ailelerine teslim etmişti. 21 Ocak'ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ tarafından tahsis edilen konut Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 4 Ocak'ta şehit olan Özel Harekât Polisi Musa Yüce'nin ailesine vermişti. Son olarak şehit Piyade Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş'ın ailesine verilen evle birlikte son bir ayda şehit yakınlarına verilen ev sayısı 16'ya ulaştı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit askerin ailesine bir hayırseverin bağışladığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER