Mölln faciası kurbanları, cinayetin 23. yılında törenle anılıyor


Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Mölln şehrinde 23 Kasım 1992 tarihinde Neonaziler tarafından kundaklanan evde hayatını kaybeden Bahide Arslan, Yeliz Arslan ve Ayşe Yılmaz facianın 23. yıl dönümünde düzenlenecek törenle anılıyor.

Mölln Belediyesi'nin konuyla ilgili açıklamasına göre, bugün düzenlenecek anma töreni St. Nicolai Kilisesi'nde yerel saatle 16.00'da başlayacak. Dini törenin ardından sessiz bir yürüyüşle, kundaklanan Arslan ailesinin evinin bulunduğu binanın önüne gidilerek çelenk bırakılacak. Daha sonra kilisede Türkiye Cumhuriyeti, sivil toplum kuruluşları ve Mölln Belediyesi temsilcilerinin de hazır bulunacağı bir tören yapılacak.

Anma töreni için Hamburg Başkonsolosluğu tarafından, Hamburg'dan Mölln'e gitmek isteyenler için ulaşım konusunda destek verilecek. 1992 yılı Kasım ayında Mölln'de yaşanan elim kundaklama olayı sonucu 51 yaşındaki Bahide Arslan ile torunları 10 yaşındaki Yeliz Arslan ve14 yaşındaki Ayşe Yılmaz hayatını kaybetmiş, yangında 9 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili yargılanan iki Neonaziden biri yaşı küçük olduğu için 7,5 yıl, diğeri ise 15 yıllık hapis cezalarının ardından serbest kalmıştı.

Mölln faciası Almanya'da Neonaziler tarafından yapılan ilk ırkçı kundaklama olayı olarak tarihe geçti. Hatırlanacağı gibi Mölln faciasının ardından Solingen'de 29 Mayıs 1993 tarihinde Genç ailesinin evi kundaklanmış ve 5 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Mölln faciası kurbanları, cinayetin 23. yılında törenle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER