Moskova'da Türk elçiliğinin sokağına ölen Rus pilotun ismi verilmek isteniyor


Rusya'nın başkenti Moskova'da Türk büyükelçiliğinin bulunduğu sokağa, 24 Kasım'da Türk jetleri tarafından vurulan Rus Su24 uçağının ölen pilotu Oleg Peşkov'un isminin verilmesi için kampanya başlatıldı.

Savunma Girişimleri Yardım Birliği tarafından, "Rus Kamu Girişimleri" adlı İnternet sitesinde bir oylama yapılıyor. Oylama sonucunda sokağın isminin değiştirilip değiştirilmeyeceğine karar verilecek.

Girişimin mimarı ise Savunma Girişimleri Yardım Birliği Başkanı ve Duma Endüstri Komitesi'nin Başkan Yardımcısı Vladimir Gutenev.

Girişime, Gutenev'in yardım çağrısında bulunduğu Rusya Savunma Bakanlığı da destek veriyor. Bakanlık, girişimi desteklediği gibi ölen pilot için bir anıt ya da heykel dikilmesi için destek vermeye de hazır olduğunu bildirdi.

Gutenev'in girişim için destek istediği Moskova şehir yönetimi de bu düşünceyi desteklediklerini iletti. Şehir yönetiminin tavsiyesiyle de değişiklik için İnternette oylama yapılıyor. Girişimin hayata geçirebilmesi için en az 100 bin oy alması gerekiyor.

Türk jetlerinin vurduğu Rus Su-24 uçağının pilotu Oleg Peşkov, uçaktan kendisini fırlatmayı başarmış; ancak paraşütle havadan inerken aşağıdan açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Peşkov'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Kahramanlık Nişanı verilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Moskova'da Türk elçiliğinin sokağına ölen Rus pilotun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER