Davutoğlu'ndan Cizre yorumu: Muhtemelen o yaralılar hiç yok


Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li milletvekillerin Meclis gündemine taşıdığı Cizre'deki bir apartman bodrumuna sığınan 22 yaralı iddiası için "Belki de böyle bir yaralı zaten hiç yok. Muhtemelen hiç yok. Şurada 'var' deniliyor, oraya gidiliyor ambulanslara saldırı yapılıyor. Olduğu iddia edilen yaralılardan hiçbir ses, seda çıkmadı." dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. Kendilerine 'zalim' diyenlere tepki gösteren Davutoğlu, sicillerinin herkesin özellikle Gazze, Somali ve Arıkan'dakilerin bildiğini savundu. "Bizim sicilim ak ve pak." diyen Davutoğlu, günün Kürt ve Türklerin kardeş kılma günü olduğunu, kardeşliğin AK Parti ismi altında birleştiğini iddia etti. Bursa'yı Diyarbakır'dan, İzmir'i Van'dan ayırmadıklarını kaydeden Davutoğlu, partilerinin Türkiye'nin bütün mazlumların sığınacağı son kale olduğunu ileri sürdü. Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonucunun parti üyelerini aşırı güven ve kibre götürmemesi gerektiğini ifade etti.

'KİMSE BENDEN 'HAYIR' OYU VERDİĞİM 82 ANAYASASINI SAVUNMAMI BEKLEMESİN'

Türkiye'nin artık mevcut anayasa ile idare edilemeyeceğini ifade eden Davutoğlu, "Kimse benden 'hayır' oyu verdiğim 82 Anayasası'nı savunmamı beklemesin." diye konuştu. Yeni anayasanın herkes tarafından benimsenmesi gerektiğini kaydeden Davutoğlu, siyasi partilerden destek istedi. Davutoğlu, "Türkiye, yeni bir anayasaya yıllardır ihtiyaç hissediyor ama bunun gereğini yapmaktan siyasi kadrolar çekiniyordu." ifadelerini kullandı. Sürecin bir uzlaşma süreci olduğunu, konunun partileştirilmeden tartışılması gerektiğini anlatan Davutoğlu, başkanlık sistemini savunduklarının altını çizdi.

'HUZUR VE DEMOKRASİ OPERASYONU DEVAM EDECEK'

PKK, DEAŞ ve DHKP-C'nın aynı anda Türkiye'ye karşı harekete geçirildiğini vurgulayan Davutoğlu, 3 terör örgütüyle mücadelenin sürdürüleceğini belirtti. Güneydoğu'da başlatılan huzur ve demokrasi operasyonun bu yüzden başlatıldığını ve 'son kale'yi müdafaa etmeye devam edeceklerini söyleyen Davutoğlu, operasyonlara devam edeceğini bildirdi.

DAVUTOĞLU'NDAN HDP'LİLERE: HODRİ MEYDAN, 'YAPMADI' DESİNLER

Cizre'de sözü edilen yaralılarla gerekli tedbirlerin alındığını ancak yaralıların söz konusu binadan çıkmadığını ileri süren Davutoğlu, şunları kaydetti: "Sabah 07.21 ile 15.30 arasında tüm sağlık ve güvenlik önlemler alınmasına rağmen yaralıların tahliye olmaması için hiçbir neden kalmamış olmasına rağmen bu yaralılar bu evden çıkmadılar. Belki de böyle bir yaralı zaten hiç yok. Muhtemelen hiç yok. Şurada var deniliyor, oraya gidiliyor ambulanslara saldırı yapılıyor. Olduğu iddia edilen yaralılardan hiçbir ses, seda çıkmadı. Olay yerine 10 ambulans, 30 görevli,1 adet helikopter ambulans, 1 adet uçak ambulans görevlendirilmesine rağmen yaralıların tahliye işlemi gerçekleşemedi. Varsa yaralılar. Örgütün siyasi uzantısı olan partinin milletvekilleri günlerdir bu olayı üzerinden Meclis'i meşgul ediyor. Kamuoyunu galeyana getirmeyi amaçlayan açıklamalarda bulunuyorlar. İşte hodri meydan. Biz bunların hepsini yaptık. 'Yapmadı' desinler."

Davutoğlu, ayrıca Silopi'de tek bir çukur ve hendekin kalmadığını, Cizre ve Sur'da da aynı duruma en yakın sürede gelineceğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan Cizre yorumu: Muhtemelen o yaralılar hiç yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER