"Moskova havalimanlarında kar yağışından dolayı iptal olan sefer yok"


Son iki haftadır kar yağışının etkisini artırdığı ve 'turuncu alarmın' verildiği Rusya'nın başkenti Moskova'da, olumsuz hava şartlarından dolayı uçak seferlerinin iptal edilmediği, uzun bekleyişlerin de yaşanmadığı bildirildi. Rusya Federal Hava Ulaşım Ajansı'ndan (Rosaviatsiya) yapılan açıklamada yoğun kar yağışından dolayı uçak seferlerinin iptalinin ya da gecikmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Rus Interfax ajansına konuşan bir Rosaviatsiya yetkilisi, "Moskova bölgesindeki havaalanlarında olumsuz hava koşullarından dolayı sefer iptali ya da uzun beklemeler yok." dedi. Yetkili, Şeremetyevo, Domodedovo ve Vnukovo havaalanlarında uçak seferlerinin programlara uygun şekilde devam ettiğini kaydetti.

Aynı yetkili, şu ana kadar sadece Şeremetyevo havaalanında daha önce 30 kadar Aeroflot uçuşunun iptal edildiğini ifade etti.

Ancak havaalanında bugün ekranlarda bazı uçuşların iptal olduğuna dair bilgi yer aldığını belirten Rosaviatsiya, bunların da sebebinin olumsuz hava şartları olmadığını dile getirdi. Rosaviatsiya yetkili, "Farklı sebepleri olabilir, örneğin uçağın geç gelişinden kaynaklanan rötarlar veya yolculardan kaynaklı iptaller olabilir. Ama bunların kötü hava koşulları ile ilgisi yok." diye konuştu.

Son iki haftadır kar yağışının etkili olduğu Moskova'da bugün hava sıcaklığı -10 dereceye kadar düşerken, kar yağışı da devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber "Moskova havalimanlarında kar yağışından dolayı iptal... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER