Moskova: Son 4 günde Suriye'de 600'e yakın terörist hedefi vurduk


Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada Rus savaş uçaklarının Suriye'de yürüttüğü hava operasyonları çerçevesinde son 4 günde 579 terörist hedefin vurulduğu bilgisini verdi.

Konaşenkov, hava saldırılarının Suriye'nin Halep, Deyiri Zor, Humus, Hama, Rakka ve Lazkiye şehirlerinde gerçekleştiğini, Rus savaş uçaklarının toplamda 157 sorti yaptığını açıkladı. Bakanlık sözcüsü, hava saldırılarında 20 IŞİD militanın öldürüldüğünü, militanlara ait bir saha kampı, bir açık petrol deposu, bir silah deposu ve terör örgütüne ait silahlı 4 arazi aracının yok edildiğini ifade etti. Konaşenkov ayrıca 30 IŞİD militanının Suriye'nin Lazkiye şehrinden firar ettiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı da Rus savaş uçaklarının saldırıların görüntülerini paylaştı. Yayınlanan görüntülerde zırhlı bir aracın, açık petrol deposunun ve militanlara ait bir kontrol merkezini imha ettiği görülüyor.

Rusya Silahlı Kuvvetleri daha önce, Suriye'de son bir buçuk ayda 150'den fazla yerleşim alanının teröristlerden temizlendiğini açıklamıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Moskova: Son 4 günde Suriye'de 600'e yakın terörist hedefi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER