Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne İl Sağlık Müdürlüğü de dahil oldu

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne İl Sağlık Müdürlüğü de dahil oldu

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi, 110 İtfaiye Daire Başkanlığı ile 122 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden sonra 112 İl Sağlık Müdürlüğü Acil Servis numaraları da hat üzerinden çağrı almaya başladı.

Muğla'daki bütün acil çağrı merkezlerinin tek numarada toplanması amacıyla üç yıldır sürdürülen çalışmalar son aşamaya geldi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı 112 Acil Servis çağrı numarası, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bağlandı. Bu merkez, 1 Aralık 2015 tarihi itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 numaralı hat üzerinden çağrı almaya başladı. Kurum, üç yıl süren altyapı ve kurumsal hazırlık sürecinin ardından ilk olarak 110 Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve 122 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hatlarını bünyesine katmıştı. İki ay içerisinde de 155 İl Emniyet Müdürlüğü, 156 İl Jandarma Komutanlığı, 177 Orman Bölge Müdürlüğü, 158 Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve 181 Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olmak üzere beş kurumun acil çağrı hatları da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne entegre edilecek.

Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, yaptığı açıklamada çağrı merkezi binasının tam kapasiteyle hizmete sunulma aşamasına geldiğini söyledi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne birimlerin taşınmaya başladığını belirten Özdemir, "Burası, 112 Acil Çağrı Merkezi. 112 Çağrı ile karıştırılıyor. Bu merkez, İçişleri Bakanlığı bünyesinde valiliklerin bir birimi. Büyükşehir belediyelerinde, yatırım izleme koordinasyon merkezine bağlı bir birim. Büyükşehir olmayan illerde yine valiliklere bağlı bir birim. Aradaki fark, sadece büyükşehirlerde yatırım izleme koordinasyon merkezine bağlı olması. Burada acil çağrı numarası ile adlandırılan sekiz birim bulunacak. Tüm çağrı merkezlerini içine alan tek numara olacak, o da 112 Çağrı numarası ile aranacak. Buradaki amaç bütünleşik hizmet vermek, tüm birimler arasında koordineli çalışma sağlamak ve tüm çağrıların tek kayıt altında tutulmasını sağlamak." dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise 112 Çağrı Merkezi'nin, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki 112 Acil Çağrı Merkezine geçmesiyle vakalara ulaşmada bir değişiklik beklemediklerini belirterek, "Bizim asıl beklentimiz, gereksiz çağrı yükünden kurtulduğumuz için çok daha nitelikli hizmet verme olanağına kavuşacağız. Bir diğer artı yönümüzse bütünleşik sağlık hizmeti verilmesi olacak." ifadelerini kullandı.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya da ilk hizmete giren birimin Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı olduğunu hatırlatarak, "24 Kasım tarihinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 112 numaralı hatta sistemimize dahil edildi. Bugün özellikle 112 Acil Servis günü olması sebebiyle Sağlık Müdürlüğümüz'ün 112 Çağrı Merkezi'ni bugüne ayarladık. Bugün artık 112 hattı, Sağlık Bakanlığı'ndan İçişleri Bakanlığı'na geçmiş oldu. Şu an için 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğümüz'de üç kurum hizmet veriyor. Vatandaşlarımız şu anda 110, 122 ve 112 hatlarını aradıklarında, 112 Çağrı Merkezi'ne ulaşmaları mümkün." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne İl Sağlık Müdürlüğü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER