Muğla'da kampüs içi otobüs seferleri zammına tepki


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)'nde kampüs içi otobüslere yapılan ulaşım zammı tepkilere sebep oldu. Öğrenci kartıyla 20 kuruşa sağlanan ulaşım, zamdan sonra 1.5 liraya çıkarıldı. Kartsız ulaşım ise 25 kuruştan 2.5 liraya yükseldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde, kampüs içi ring otobüslerinin kaldırıldığının ve ulaşım ücretlerinin arttırıldığının duyurulması üzerine öğrencilerden tepki gecikmedi. İlk olarak imza kampanyası başlatıldı. Açtıkları masayla çarşamba gününe kadar imza toplamaya devam edecek olan öğrenciler, bunları üniversite ve belediye yetkililerine iletecek. Öğrencileri ayrıca eylem yapmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. MSKÜ Rektörlüğü ile aralarındaki protokolün süresinin sona erdiği belirtilerek, üniversiteden konu hakkında herhangi bir talep gelmediği ifade edildi. Eğitim yılının 2. döneminde üniversite içi ring hattının kaldırılacağı belirtilen yazı yazıldığı ancak geri dönüş sağlanmadığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "28.01.2016 tarihli ve 1764 sayılı yazımız ile kampüs içi ring seferlerinin 05 Şubat 2016 tarihinde kaldırılacağı mevcut güzergâhın korunarak üniversite 'M' kapısından giriş yaparak Fen Edebiyat Fakültesi son durak olacak şekilde, son duraktan hareketle 'M' kapıdan çıkış yaparak merkeze devam edileceği ve halihazırda uygulanan kentiçi kısa mesafe öğrenci ücret tarifesinin (indirimli 1,50 TL) ve ikinci binişlerde yüzde 50 indirim tarifesinin (0.75 kuruş) uygulanmasına devam edileceği bildirilmiştir. Bugüne kadar protokolün yenilenmesi ya da alternatif çözüm önerileri konusunda üniversiteden herhangi bir talep gelmemiştir. Üniversite mülki sınırları içerisinde idareden izinsiz başlayıp biten belediye otobüs hattı tesis edilmesi uygun olmadığı, birçok üniversitenin kampüs içi taşımacılığını kendi araçları ile ya da Mediko-Sosyal Hizmetler üzerinden hizmet alımı yoluyla yaptıkları hususu sözlü ve yazılı olarak üniversite yönetimine defaten bildirilmiş ve eğitim öğretim yılı ikinci dönemi itibariyle hattın kullanılamayacağı, taşımanın diğer üniversitelerde olduğu gibi üniversitelerin kendi mülkiyetinde olan servis otobüsleri ile sağlanabileceği belirtilmiştir. Ayrıca durum üniversite yönetimine iletilerek, belediyemiz web sitesinde ve araçlara yazı asmak suretiyle ilan edilmiştir." CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da kampüs içi otobüs seferleri zammına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER