Muğla'da toplu ulaşım bayramda ücretsiz


Muğla'da Kurban Bayram dolayısıyla 24 Eylül 2015 Perşembe gününden itibaren 27 Eylül Pazar saat 00.00'a kadar toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bayram süresince değişiklik gösterebilecek sefer saatleri, "www.mugla.bel.tr" sitesinden öğrenebilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayramı huzurlu ve rahat geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bayram süresince Marmaris, Menteşe, Milas, Fethiye, Dalaman, Kavaklıdere, Yatağan ve Bodrum mezbahalarıyla Datça'da yeni kurulan kurban kesim ünitesinde hizmet verecek. Kesim ücretleri büyükbaş 220 ve küçükbaş 55 lira, büyükbaş hisse oranında parçalama için ayrıca 130 lira olarak belirlendi. Kurbanlık satış yerleri Menteşe ilçesinde Bayır Hayvan Pazarı ve Düğerek Hayvan Pazarı olarak belirlenirken diğer ilçelerde de hayvan pazarları açık tutulacak. Satış yerlerinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı veteriner hekimler, hayvanların sağlık durumları ile ilgili kontrolleri düzenli bir şekilde yapacak.

ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI

Zabıta Dairesi Başkanlığı, il genelinde yetki ve sorumluluk alanında bulunan yerlerde denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, bayram süresince kurbanlık satış yerleri ve mezbahalarda denetimler yapacak ve kaçak kesimleri engellemek için çalışacak. MUSKİ Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ise bayram boyunca su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek aksaklıklarda ve yangınlarda karşı 24 saat görev başında olacak.

Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından da il genelinde Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluk alanında bulanan mezarlıklarda bayram temizliği yapılıyor. Ayrıca Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yerli turist yoğunluğu yaşanan Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça'daki karayollarında trafik yoğunluğu başladı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, sabah saatlerinden itibaren turizm merkezlerinin gidiş ve dönüş istikametlerinde trafik uygulaması başlattı. Turistik ilçeler Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'ye giden karayollarına çok sayıda sabit radar yerleştirilirken trafik polisleri hız, alkol ve emniyet kemeri kontrollerini arttırdı. Bayram tatili boyunca sık sık tekrarlanacak denetimlerde, hız sınırlarının üzerinde seyreden sürücülere cezai işlem uygulanacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve yakın illerden gelen ziyaretçiler, Bodrum trafiğinde yoğunluğa sebep oluyor. Muğla Bölge Trafik Müdürü İlhami Doğan Güzel, bayram süresince turizm merkezleri güzergâhlarında çok sayıda ekibin görev yapacağını söyledi. Öte yandan Kurban Bayramı dolayısıyla havayolu şirketlerinin de Milas-Bodrum ve Dalaman havalimanlarına çok sayıda ek sefer koyduğu öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da toplu ulaşım bayramda ücretsiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER