'Muhalif basın ve tüm sesler kesiliyor artık AKP'ye karşı sokaklardayız'


DBP Şanlıurfa Siverek ilçe Başkanı İbrahim Ayyıldız, muhalif basın ve tüm seslerin kesilmek istediğini söyledi.

Ak Parti'nin politikaları eleştiren Ayyıldız, "AKP sistematik bir temelde geliştirirken ortam tamamıyla terörize edilerek bir yandan milliyetçilik duygular kışkırtılarak parti binaları saldırıya uğratılmış, diğer yandan da linç kampanyaları ile muhaliflere siyasi ve fiziki yönelimlere ortam hazırlamıştır." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Kanlıkuyu meydanında bir araya gelen HDP ve DBP'liler Silvan'da ve doğunun çeşitli yerlerinde yaşanan olayları protesto etti. DBP Şanlıurfa İlçe Başkanı İbrahim Ayyıldız, "AKP'nin, 7 Haziran sivil darbesi ile parlamento kapatılmış Türkiye halkının iradesi yok sayılmıştır. Demokrasi bloğunun, 7 Haziran seçim başarısı kabul görmemiş, 1 Kasım seçim senaryosu ile kazanımları ortadan kaldırılma amaçlanmıştır. Sıkıyönetimi arattıran bu ortam ile 1 Kasım'ın seçim sonuçları adım adım hazırlanmıştır.
Oysa seçim süreçleri demokratik ve eşit koşullarda gerçekleşmesi gereken en demokratik süreçler olarak gelişir. Dolayısıyla normal olmayan bu seçim sonuçlarını siyasal olarak değerlendirmek inkar ve imha siyasetini meşrulaştırmaktadır. 1 Kasım seçim sonuçları ve süreci AKP'nin Kürt ve demokrasi sorununa sistematik soykırım politikaları ile yaklaştığının açık kanıtı olmuştur. Yaşanan bu süreç bundan sonrada sistematik ve keskin bir şekilde devam edeceğinin kanıtıdır. Bu süreçte gelişecek olan, demokrasi çizgisi ve devletin klasik imhacı ve inkarcı çizgisinin gerginliği olacaktır. Kıyasıya mücadele bu iki çizgi arasında gelişeceği kesindir." diye konuştu.

URFA DEMOKRASİ GÜÇLERİYLE SİLVAN'A HAREKET EDECEĞİZ

Seçim öncesi Diyarbakır, Suruç, Ankara saldırılarını hatırlatan Ayyıldız, şunları kaydetti: "1 Kasım seçim sonrası Gever Sur, Cizre ve Silvan saldırıları bütünlüklü olarak devlet politikasının ifadesi olmuştur. Parti olarak, bu politikalara karşı özgürlüğünü koruma ve demokratik eylemselliği geliştirme ve yaygınlaştırma hamlesini benimseyeceğimizi belirtiyoruz. Silvan 9 günlük bir kuşatma içerisindedir. Silvan'daki sokağa çıkma yasağının bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Yarın sabah itibarı ile Urfa demokrasi güçleriyle Silvan'a hareket edeceğiz. Devlet ve AKP'nin baskıcı, otoriter, militarist ve yasakçı zihniyetine karşı 'sokaklardayız, direniyoruz ve yasakları tanımıyoruz' sloganı ile bundan sonra tüm antidemokratik tutumlara karşı tüm demokrasi güçleriyle el ele hukuki ve demokratik eylemlerle alanlarda olacağız."

Basın açıklamasının ardından bir süre alkışlayarak yaşananları protesto eden grup daha sonra sessizce dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Muhalif basın ve tüm sesler kesiliyor artık AKP'ye karşı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER