Mülteci yurdu inşaatına saldırı


Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin başkenti Hannover'e bağlı Barsinghausen kasabasında inşa edilmekte olan mülteci yurduna kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından yapılan saldırıda 100 bin Euro'luk hasar oluştu. Cumartesi günü inşaatı devam eden yurdun içine planlı olarak gaz tüpleri yerleştiren saldırganlar muhtemel bir patlama anında hasarın yüksek olması için yaptıkları girişim yangını gören 21 yaşlarında genç bir bayanın olayı fark edip polis ve itfaiyeye haber vermesiyle önlendi.

İtfaiye tüpler patlamadan müdahalede bulundu. Olay yerine intikal eden yaklaşık 50 itfaiye görevlisi binanın alt katında ki bütün camların kırık olduğunu tespit etti. Mart ayının sonlarına doğru inşaatın bitirilip 70 mültecinin 58'nin yeni binaya yerleştirilmesi bekleniyordu. Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil (SPD) böyle bir saldırının eyaletlerinde tekrarlanmasından için utanç duyduğunu dile getirdi. Eyalet İçişleri Bakanı Boris Pistorius (SPD) saldırganların çok sert cezalandırılacağını bildirdi.

Pistorius, "Saldırı vatanlarını savaştan dolayı terk edip sığınacak bir yer arayan bu insanları engellemek için yapılan haince bir girişim. Bu adice yapılmış bir saldırı sözlerle anlatılacak bir olay değildir." diyerek tepkisini dile getirdi. Aşağı Saksonya Eyaletinde geçen yıldan buyana sığınmacı yurtlarına 8 saldırı gerçekleştirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mülteci yurdu inşaatına saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER