Mülteciler Almanya'da zehirli mantarları yedi


Almanya'da sonbaharda mantar zehirlenmelerinin arttığına işaret eden Hannover Tıp Fakültesi (MHH) insanları dikkatli olmaya çağırdı. MHH, Hannover'de son birkaç gün içinde 30 kişinin mantardan zehirlendiğini, bunlardan 17'sinin mülteci olduğunu bildirdi.

Zehirlenen mültecilerin MHH ile birlikte diğer kliniklerde tedavi edildiğini kaydeden Prof. Dr. Michael Manns, "Zehirlendiği için tedavi edilen çoğu hasta Suriyeli mülteci. Bunun nedeni Suriye'de yenilebilen mantarın burada zehirli bir mantarla karıştırılması olabilir." dedi.

Doğada mantar toplayanların tüketmeden önce mutlaka emin olmaları için uzman yardımı almasını tavsiye eden Prof. Dr. Manns, zehirlenme durumunda ise hemen acil olarak doktor çağrılmasını ve teşhis için tüketilen mantar atıklarının ve kusma durumunda ise kusmuğun saklanmasını istedi. MHH Başhekimi Dr. Andrea Schneider ise mültecilerin zehirlenme tehlikesine karşı uyarılması için farklı dillere çevirisi yapılmış plakat hazırlandığını belirterek, plaketlerin mülteciler yurtlarında dağıtıldığını ve duvarlara asıldığını bildirdi.

Almanya'da ölümle sonuçlanan zehirlenmelerin yüzde 90'nına neden olan 'köygöçüren' mantarı. Zehirli mantar yeşil, yeşil sarı veya beyaz olabiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Mülteciler Almanya'da zehirli mantarları yedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER