Mümtaz'er Türköne: Altlarındaki zemin sallanıyor, yere çakılma korkusu salgın gibi herkese yayılıyor.

Mümtaz'er Türköne: Altlarındaki zemin sallanıyor, yere çakılma korkusu salgın gibi herkese yayılıyor.

Yükseklik korkusu (akrofobi), ayağınızı bastığınız zemin ile gözünüzle gördüğünüz yüksekliğin beyne çelişik mesajlar göndermesinin eseri.

Beyin bu çelişkiyi çözemeyince gerçeklik algısı kayboluyor ve yerini panik hali alıyor. Üzerine basılan zemin sallandığında bu paniğin yükseklerde yaşayanlar için ne kadar kuvvetli bir dehşet duygusuna dönüşeceğini tahmin edebilirsiniz. İktidar kanadından yansıyan duygu, işte tam olarak böylesine bir dehşet hali. Altlarındaki zemin sallanıyor ve o kadar yüksekten yere çakılma korkusu salgın gibi herkese yayılıyor.

İktidar medyası, toplu halde, ölümü gösterip sıtmaya razı eder gibi, “koalisyon tehlikesi” ile korkutup Erdoğan’a boyun eğme seçeneğini sunuyorlar. Halkın nezdinde hangisinin daha tehlikeli görüldüğü konusunda çok fena yanılıyorlar. “Sen kendini ne sanıyorsun?”, “Sen onun muhatabı olamazsın!”, “Sen kimsin ya, önce haddini bil” lafları ile çok yükseklere taht kuran kibrin altında insanın kendini böcek gibi hissetmeyi içine sindirip bu cehennemin ateşine odun taşıması çok onur kırıcı. Kimse koalisyona koşmuyor, sadece memleketin ve bütün geleceğimizin balon gibi şişmiş bir kibrin altında ezilmesine karşı çıkıyor.

(....)

<< Önceki Haber Mümtaz'er Türköne: Altlarındaki zemin sallanıyor, yere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER