Muş'ta etkili kar yağışı nedeni ile 30 köy yolu ulaşıma kapandı


Muş'ta gece etkisini gösteren kar yağışı, 30 köy yolunu ulaşıma kapattı.

Gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı 30 köy yolunu ulaşıma kapattı. Etkili kar yağışından dolayı Muş Alpaslan Üniversitesi'nde, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde 1 gün süreyle eğitime ara verildi.

Ayrıca 30 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, "30 köy yolumuz ulaşıma kapalı. 35 iş makinesi ile karla mücadelemiz devam etmektedir. Ancak yağışın devam etmesi halinde yüksek kesimlerde sıkıntı yaşanabilir. Biz özel idare olarak ekiplerimiz ve araçlarımızla hazır bekliyoruz." dedi. Karayolları 113'üncü Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise Muş-Bitlis, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Muş-Diyarbakır bağlantı yollarında şu ana kadar herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydederek, bakımevleri ve ekiplerin olası bir duruma karşı hazır bekletildiğini vurguladı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Muş Alpaslan Üniversitesi'nde eğitime 1 gün ara verildi. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, "Yılın ilk karının düşmesi nedeniyle meydana gelebilecek aksaklıklara sebebiyet vermemek için 3 Aralık 2015 Perşembe günü üniversitemiz lisans ve önlisans programlarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Üniversitenin diğer iş ve işlemlerinde rutin çalışmalar devam edecektir." denildi.


CİHAN
<< Önceki Haber Muş'ta etkili kar yağışı nedeni ile 30 köy yolu ulaşıma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER