Muş'ta Nevruz Bayramı törenle kutlandı

Muş'ta Nevruz Bayramı törenle kutlandı

MUŞ (CİHAN)- Muş'ta 21 Mart Nevruz Bayramı törenle kutlandı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programına katılan Vali Vedat Büyükersoy, "Yıllardan beri kutlanan, uzun zamandır da acılarla kutladığımız Nevruz Bayramı'nı, son 10–15 yıl içinde sevgiyle, birlikte kutlamaktayız." dedi.

Muş Öğretmenevi bahçesindeki törene Vali Büyükersoy, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmail Işık, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Nevruz'un ülkeye ve Muş'a şenlik ve bahar getirmesi dileğinde bulunan Büyükersoy, şunları söyledi: "Nevruz ülkemize, ilimize şenlik getirsin, bahar getirsin. Yıllardan beri kutlanan, uzun zamandır da acılarla kutladığımız Nevruz Bayramı'nı, son 10–15 yıl içinde sevgiyle, birlikte kutlamaktayız. Hepinizin Nevruz Bayramı'nı tekrar kutluyorum, hepimize kutlu olsun, mutlu olsun diyorum." Toplumdaki farklı düşüncelerin, farklı yaşam tarzlarının bütün için bir tehlike değil, aksine bütünü zenginleştiren, renk katan, sağlıklı bir toplum yapan öğeler olduğunu vurgulayarak, "Onun için biz Nevruz'u ülkemizde, ilimizde neşe içinde kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah bundan sonra da Nevruz barışın, sevginin, saygının, birlikte yaşamanın bir parçası olacak ve o şekilde devam edecektir." şeklinde konuştu. Bir toprak parçası üzerinde devletin, sadece uluslararası anlaşmalar ve dikenli tellerle kurulmadığını ifade eden Vali Büyükersoy, "Devlet, bir toprak parçası üzerinde yaşayan insanların kalplerinde, gönüllerinde kurulur. İşte yeni Türkiye böyle bir ülke ve yeni Türkiye'de herkese yer var. Herkese sevgiyle, saygıyla, muhabbetle yaklaşmanın, yaşamanın bir huzuru ve güveni var. Etrafımıza şöyle bir baktığımızda ateş çemberi olduğunu görmekteyiz ve bundan ibret çıkarıyoruz. İşte bu huzur, bize birlikte yaşam kültürünün, demokrasinin, hukuk devletinin, kardeşlik hukukunun getirdiği bir huzurdur. Bu duygu ve düşüncelerle Nevruz Bayramı'nın barışa, huzura vesile olmasını dileyerek, hepinizin bayramını kutluyorum." dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gamze Öztürk yaptı. Nevruz'un özünde ve mantalitesinde, baharla başlayan yeni bir yılın tazeliği ve heyecanı olduğunu kaydeden Öztürk, "Nevruz, yüzyıllardan beri Orta Asya ve Ortadoğu'da yaşayan ulusların değişik amaç ve şekillerde kutladıkları, geleneksel bir kültür olgusudur. Nevruz'un özünde ve mantalitesinde, baharla başlayan yeni bir yılın tazeliği ve heyecanı vardır." dedi. Konuşmalardan sonra Vali Vedat Büyükersoy ve Belediye Başkanı Asya, Nevruz ateşini yaktı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi tarafından mahalli oyunlar sergilendi. Kutlama, saat 18.00'de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Metin Barlık'ın vereceği konserle devam edecek. CİHAN
<< Önceki Haber Muş'ta Nevruz Bayramı törenle kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER