Müslüman kadınları 'zenci kölelere' benzeten kadın bakan infiale yol açtı


Fransa'da Kadın Haklarından Sorumlu Bakan Laurence Rossignol'ün başörtüsü takmayı tercih eden kadınları, geçmişte Amerika'da köleliği destekleyen siyahilere benzetmesi büyük tepki çekti.

Katıldığı televizyon programında dünyaca ünlü markaların bu yıl ilk kez tesettür koleksiyonları ve tesettür mayoları tanıtmasını eleştiren Fransız bakan, "Beni en çok etkileyen, bu markaların yeni kıyafetlerini sunarken bunları masum bir şekilde sunması. Kıyafet ve yaşama şekilleri arasında bir bağ vardır. Bunlar bilinçli bir şekilde sunularak kadın vücudu üzerinde bir kontrol sağlanmaya çalışılıyor. Kadın vücudunun kapatılmaya çalışılması beni şoke ediyor." dedi.

Kadınların baskıyla tesettür giyime yöneldiğini iddia eden Rossignol'e program sunucusunun, "bazı kadınların bu giysileri giymeyi özgürce seçtiklerini"hatırlatması üzerine "Evet tabi iki bazı kadınlar seçiyor, Amerikalı zencilerden de kölelikten yana olanlar vardı." ifadelerini kullandı. Kadın haklarından sorumlu bakanın başörtülü kadınlara 'zenci' benzetmesi kısa sürede sosyal medyada binlerce kişi tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. #LaurenceRossignol hashtagı Twitter Fransa gündeminde TT listesine girdi. Binlerce internet kullanıcısı, bakanı ırkçı ve İslamofobik kelimeler kullandığı gerekçesiyle istifaya davet etti. Sosyal medya kullancıları, kadın haklarını savunmakla görevli bir bakanın bir cümle içerisine nasıl "ırkçılık, yabancı düşmanlığı, cinsiyet ayrımcılığı ve Müslüman düşmanlığını" sığdırabildiğine hayret ettiklerini belirtti.

Bu arada change.org'da Laurence Rossignol'un istifa etmesi için başlatılan imza kampanyası da kısa süre içerisinde beklenen imza sayısının üzerine çıktı. Katılımcılar, Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Manuel Valls'a, ırkçı ifadeler kullanan Rossignol ile ilgili gerekli işlemleri yapma çağrısında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Müslüman kadınları 'zenci kölelere' benzeten kadın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER