Mustafa Balbay aday olamadı

CHP 35. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor. 92 imza toplayan Mustafa Balbay kurultayda aday olamadı.

Mustafa Balbay aday olamadı

Kurultay öncesi spor salonunda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Davetliler salondaki yerini aldı. Salonun belirli yerlerine Mustafa Kemal Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri asıldı.      

BALBAY ADAY OLAMADI

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, "92 imzaya ulaştık, mevcut şartlarda aday olamıyorum." diye açıklama yaptı. 

DİKKAT ÇEKEN PANKART

Balonlarla süslenen salonda, davetlilerin oturacakları yerlere Türk bayrakları, CHP flamaları konuldu. Salona, "Özgür basın varsa, özgür toplum vardır", "Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek", "Savaşın değil, barışın partisiyiz", "Türkiye bizimle özgürleşecek", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz" ve "Ey özgürlük" yazılı pankartlar asıldı. Salonda, Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü de pankart olarak yer aldı.               

Salonda Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP'nin eski Genel Başkanları İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen'in fotoğrafları da bulunuyor.

Orta bölümü basın mensuplarına ayrılan salona, dev bir ekran kuruldu.               

Kurultaya 30 bin davetli ile bin 275 kurultay delegesinin katılması bekleniyor.    

Delegelerin oturacağı koltuklar Türk bayrağı ve Kılıçdaroğlu resimli bayraklarla üstü kaplanarak partililerin kongrede  ellerinde bu bayrakları tutmaları önerildi. 

Salona Bağcılar İlçe Teşkilatı tarafından asılan Kürtçe,  "Aşiti, Peace, Barış, bu sese kulak ver barışa ses ver" pankartı dikkati çekti.

Yine salonda Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu gazetecileri Can Dündar ve Erdem Gül için CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından asılan pankart dikkati çekti.    

Kurultayı takip eden çok sayıda mensubu da kendilerine ayrılan masalarda yerlerini aldı.               

KILIÇDAROĞLU MESAJINI TWİTTER'DAN VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 35. Olağan Kurultayı öncesi Twitter hesabından, "CHP 35. Olağan Kurultayı’nı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek bir felsefeyle, kardeşçe yapacak. Ülkenin geleceği için var gücümüzle çalışmak en asli görevimizdir. Çünkü tek vücut olmuş bir CHP, Türkiye için tek çıkış yoludur" açıklamasında bulundu.

<< Önceki Haber Mustafa Balbay aday olamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER