Mustafa Ünal: Son dakika sürprizleri bütün partiler de yaşandı

Mustafa Ünal: Son dakika sürprizleri bütün partiler de yaşandı

Siyasetin en uzun günüydü dün. Gözler Ankara’daydı. Milletvekili aday listelerinde yani. Saadet Partisi, BBP ile yaptığı seçim işbirliğini genişletti.

AKP’nin, Saadet’e son dakika hamlesiyle seçime birlikte girme teklifi şaşırttı. Ancak teklif düzeyinde kaldı. Saadet soğuk baktı. Diğer partilere yöneldi. Ve bir blok oluşturmayı başardı.

 Siyasetin tecrübeli ismi Meclis Başkanı Cemil Çiçek, liste günlerini mahşere benzetir. Kimsenin kimseye faydasının dokunmadığı, herkesin kendini kurtarmaya çalıştığı güne yani.  Sadece düz milletvekilleri değil parti yöneticileri de kendi derdine düşer. Listede ismini görmek için. Nitekim bütün partilerde dışarıda kalanlar oldu. CHP’den Güldal Mumcu ve Umut Oran, MHP’den Mehmet Şandır gibi.  

Çok sayıda milletvekili liste dışı kaldı. Oran çok yüksek. Meclis’e yeni simalar, yeni isimler girecek. AKP’nin rakamları durumu anlatıyor. AKP’li 70 isim üç dönem kuralına takıldı. Tekrar aday olmadı. 105 milletvekili ise listeye giremedi. Seçilemeyecek yerlere kaydırılanların sayısı da az değil. Meclis’in yenileneceği kesin.

(...)

<< Önceki Haber Mustafa Ünal: Son dakika sürprizleri bütün partiler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER