Müzikseverlere yılbaşında Beatles sürprizi


Universal Müzik Grup yılbaşında müzikseverlere büyük bir hediye vermeye hazırlanıyor.

The Beatles'ın haklarını elinde bulunduran şirket 24 Aralık gece saat 00:01 itibariyle grubun albümlerinin internetteki dokuz platform üzerinden dinleyebilecek.

Universal Beatles'ın albümlerinin dinleneceği müzik kanallarını Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, Google Play, Amazon Prime, Slacker, Groove ve Rhapsody olarak açıkladı.

Grubun dijital ortamda albümlerinin satışı sadece 2010 yılında iTunes üzerinden olmuştu. İlk hafta Apple 450 bin albüm ve 2 milyondan fazla parça satmıştı.

İnternetten müzik yayının son beş yılda giderek artması ve servislerin eksiklerini klasik gruplarla tamamlamaları çoğu şirketi bu yönde anlaşma yapmaya itiyor.

Öte yandan İngiliz şarkıcı Adele son albümünün bu şekilde dinlenmesine izin vermemişti.

Kullanıcılarına internet üzerinden müzik sunan kanallar, çalınan parçalara karşılık müzisyenlere telif ödüyor. Bu telif parasını ise genellikle sitelerine verilen reklamlardan karşılıyor. Örneğin Spotify'a üye olmayan kullanıcılar parçalar arasında çıkan reklamları dinlemek zorunda.

Diğer yandan Amazon'a üye olup Prime'a abone olan kullanıcılar ise para ödedikleri için şarkılar arasında reklam dinlemek zorunda değil. CİHAN
<< Önceki Haber Müzikseverlere yılbaşında Beatles sürprizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER