Nakliyeciler yol kapatıp, mazot ve belge fiyatlarının düşürülmesini istedi


Kayseri'de bir grup nakliyeci, şehirlerarası yolu trafiğe kapatarak mazot ve kamyonculardan istenen belgelerin yüksek fiyattan verilmesini protesto etti. Nakliyeciler ile polis arasında uzun süren tartışmalar yaşandı.

Kayseri şehir içinden Ankara yönünde trafik akışını sağlayan Osman Kavuncu Bulvarı OSB yakınlarında nakliyeciler, eylem yaptı. Kamyoncular karayoluna çıkarak araç trafiğini durdurdu. Yaklaşık 15 dakika süreyle yol trafiğe kapalı kaldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle nakliyeciler yolu trafiğe açtı. Uzun süre polislerle tartışan nakliyeciler, mazot fiyatlarının yüksek olmasından, SRC ve psikoteknik belgeleri ile yurt içi ve yurt dışı taşımacılık yetki belgelerini yüksek fiyatlardan aldıklarından dert yandı. Zorunlu dijital takograf cihazının 2 bin lira olduğunu ve alacak güçlerinin bulunmadığını söylediler.

Kamyon ve TIR'cılardan istenen belgelerin yeniden düzenlenmesini istediklerini anlatan nakliyeciler, "Mazot fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz. Ayrıca C2 belgesi alanlar yurt içinde iş alabiliyor. K1 belgesi olan araçların yurt dışına çıkamadığı gibi, yurt içinde de çalışamıyor. C2'ler mazotu ucuz alıyorlar. Bizim gibi K1 belgesi olanlara ise mazot pahalı veriliyor. Bizler 10 numara yağ kullanmaya itiliyoruz" şeklinde sorunlarını anlattılar.

Bir polis amirinin araç trafiğini engellemenin anayasal suç olduğunu söylemesi üzerine bir nakliyeci, "Cumhurbaşkanı, Başbakan geldiği zaman yolları kapatıyorsunuz. O suç değil mi?" diye sordu.

CHP ADAYI NAKLİYECİLERİ DİNLEDİ VAATLERDE BULUNDU

Uzun süren tartışmaların ardından nakliyeciler, yol kenarında durmaktan vazgeçti. CHP Kayseri 1. sıra mileltvekili adayı Çetin Arık ise buraya gelerek nakliyecilere destek verdi. Hükümetin elmasta vergiyi sıfırladığını ve gemicikler için ucuz mazot verdiğini belirten Arık, "Buraya sizin sorunlarınızı dinlemeye geldim. Yaşanan sıkıntılarınızı bir rapor haline getirip bana verirseniz, Pazar günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri'de miting yapacak. Kendisine ulaştıracağım. Milletvekili seçilmem halinde de sorunlarınızın çözümü için Meclis'te mücadele edeceğimin sözünü veriyorum" diye konuştu.
Bazı nakliyeciler, Arık'ı siyaset yapmakla suçlarken bazıları da, "Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Bize kim destek verirse biz de onu destekleriz" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Nakliyeciler yol kapatıp, mazot ve belge fiyatlarının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER