Nazlı Ilıcak: 'Ey müfettiş! Yasin El Kadı’yı neden koruyorsun?'

Nazlı Ilıcak: 'Ey müfettiş! Yasin El Kadı’yı neden koruyorsun?'

(...)

Cereyan eden yoğun olaylar 17 ve 25 Aralık dosyalarını unutmamıza vesile olmasın. Bu 2 dosyanın da Emniyet’teki sahibi Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı’ydı. Şimdi kendisi cezaevinde. Onu suçlayan Teftiş Kurulu’na meydan okuyor ve soruyor: “Ey müfettiş! Yasin El Kadı’yı neden koruyorsun?” 

Yasin El Kadı’nın adı, Usame Kutub ile birlikte, Merter’de bir araba kazasına karışmıştı. Bu iki kişi, işadamı Latif Topbaş’ın özel uçağıyla İstanbul’a gelmişler, Erdoğan’ın koruma polisi İbrahim Yıldız kendilerini karşılayıp, kalacakları yere götürürken kaza gerçekleşmişti. Ambulansla hastaneye kaldırılmışlar, Bilal Erdoğan onları hastanede ziyaret etmişti. Ama hadise meydana çıkmasın diye Emniyet tutanakları ve hastane kayıtları değiştirildi.

Müfettişler Yakub Saygılı’ya, “Yasin El Kadı’nın neden bu kazayla ilişkilendirildiğini” soruyor. Saygılı da hadisenin nasıl cereyan ettiğini delilleriyle anlatıyor. “El Kadı, kazayla ilişkilendirilmedi, zaten kazanın içindeydi” açıklamasını yapıyor. Aksine koruma polisi İbrahim Yıldız’a gereken soruları sormadıkları için müfettişleri o suçluyor.

(...)

<< Önceki Haber Nazlı Ilıcak: 'Ey müfettiş! Yasin El Kadı’yı neden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER