Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İran'a gidecek. İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından resmi törenle karşılanacak olan Erdoğan, ülkenin dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarının ardından Ankara'ya dönecek. (Tahran)

POLİTİKA

-7 Haziran milletvekili genel seçimine katılacak siyasi partiler, milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edecek.

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapacağı basın toplantısında, PM'de milletvekili adaylarıyla ilgili alınan kararlar dahil genel bir değerlendirme yapacak (13.30-Ankara)

-HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM'deki makamında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Anne Brasseur ile görüşecek. (17.30-Ankara)

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Somali Federal Cumhuriyeti İnsan Kaynakları Bakanı Abdıwalı İbrahim Sheıkh Mudey ile görüşecek. (12.30-Ankara)

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (17.30-Ankara)

EKONOMİ

-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği tarafından düzenlenen Otomotiv Kongresi'nde 'Otomotiv Perakendeciliğinin Geleceği' konusu masaya yatırılacak. (09.30-İstanbul)

-Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen MODEF İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açılıyor. (11.30-Bursa)

DÜNYA

-Yemen'e başlatılan 'Kararlılık Fırtınası' operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Sana, Riyad)

GÜNCEL

-Attığı Tweet nedeniyle hakkında dava açılan gazeteci Sedef Kabaş'ın yargılanmasına, İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

-Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için İstanbl Adalet Sarayı'nın yakınındaki camide mevlit okutulacak. (13.00-İstanbul)

-Adana'daki düğünden Mardin'e dönen minibüs, Osmaniye'nin Bahçe ilçesi yakınlarında kaza yaptı. Araçtaki 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Gelişmeler takip ediliyor. (Osmaniye-Mardin)

-Konya'da dün öğrenci servisinin karıştığı kazada hayatını kaybeden 4 kişinin cenaze namazları takip edilecek (Konya)

-Öğretmen demliyor, mühendis servis ediyor.. Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen işsizlik sebebiyle büyük umutlarla okudukları üniversiteyi bitirmelerine rağmen atanamayan öğretmenler zor günler yaşıyor. Bursa'da 10 yıldır göreve atanamayan coğrafya öğretmeni Önder Yüknü, ailesini geçindirmek için çay ocağı açtı. Yüknü, yanına 'askıcı' (çay dağıtıcı) olarak ise işsiz bir mühendisi aldı. (Özel-Bursa)

-Bursa'da sentetik uyuşturucu (Bonzai) kullanan bir genç, ana cadde üzerinde kaldırıma yığılıp kaldı. Ayağa kalkamayan genç yoldan geçenlerden, 'ölüyorum, ambulans çağırın' diyerek yardım istedi. (Özel-Bursa)

SPOR

-Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) ve Beşiktaş Belediyesi arasında daha önce yapılan anlaşmayla BJK'ye devredilen Akatlar Kültür ve Spor Merkezi'nin devir teslim töreni, BJK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve BJK Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla Beşiktaş Belediyesi'nde gerçekleştirilecek. (11.00-İstanbul)

-Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının dönüşünde Trabzon'da silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe kafilesiyle ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Türkiye Voleaybol Ligi Play Off Çeyrek Final üçüncü maçında, Fenerbahçe ile Galatasaray FXTCR Burhan Felek Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (19.00-İstanbul)


CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER