Nazmi Ardıç'ın kurduğu derneğin resepsiyonu iptal edildi

7 Haziran'da yapılacak seçimler için bağımsız aday olan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Eski Müdürü Nazmi Ardıç'ın başkanlığını yaptığı ve bu akşam açılışı yapılması planlanan"Çağın Mağdurları" adlı derneğin açılışı iptal edildi.

Nazmi Ardıç'ın kurduğu derneğin resepsiyonu iptal edildi

Başkanlığını yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit isimlerinden  İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Eski Müdürü Nazmi Ardıç'ın yaptığı 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra görevden alınan daha sonra cezaevine gönderilen polislerin yakınları tarafından kurulan derneğin açılışı iptal edildi. Türkiye'de ve dünyada yaşanan insan hakkı ihlalleri hususunda kamuoyu duyarlılığını artırma adına çalışmalar yapıp, mağdurların sesi olma ve çözüm üretmek amacıyla kurulan "Çağın Mağdurları" derneğinin resepsiyonu yoğun baskılar üzerine iptal edildi.
Deneğin, bugün saat 19:00 da Harbiye Ramada Plaza'da açılış resepsiyonunu gerçekleştirmesi bekleniyordu. Ancak otel yönetimi tarafından dernek yöneticilerine açılışa az bir zaman kala resepsiyonu gerçekleştiremeyeceklerine dair bilgi verildi.

Alelacele alınan bu karar da resepsiyondan bir gün önce "Çağın Mağdurları" derneğinin başkanı Ardıç hakkında gündem ayarlı operasyon kapsamında gözaltı kararı verilmesi ve otel yönetimine yapılan baskıların etkili olduğu belirtildi.

Dernek. bugün saat 19.00'da gerçekleştirilmesi planlanan açılış resepsiyonunun iptal edildiğini davetlilerine duyurdu.

Derneğin @cagmagdurlari adkı resmi twitter adresinden "Amacı mağduriyetleri dile getirmek olan derneğimizin, birilerini ne kadar rahatsız ettiğini açıkça ortaya koymaktadır. Aslında bu durum, yüksek sesle dillendireceğimiz hususlardaki haklılığımızı, Türkiye'deki hak ihlallerini gözler önüne sermektedir." açıklaması yapıldı.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Nazmi Ardıç'ın kurduğu derneğin resepsiyonu iptal edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER