NBA Asbaşkanı Enes Kanter'i övdü

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Asbaşkanı Jesus Bueno, NBA Allstar oylamalarındaki tercihiyle eleştirilerin hedefi olan Hidayet Türkoğlu'nun yanında Enes Kanter'i övdü. Bueno, "Enes Kanter NBA için çok kıymetli bir oyuncu ve NBA’deki performansı zaten ortada ama milli takımda ne yapacağı kendisinin, FIBA’nın ve milli takımının vereceği kararlar doğrultusundadır." dedi.

NBA Asbaşkanı Enes Kanter'i övdü

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile NBA arasında Jr. NBA TBF Basketbol Ligi kurmak için işbirliği anlaşması imzalandı. Organizasyon, TBF CEO’su Hidayet Türkoğlu ve NBA Asbaşkanları’ndan Jesus Bueno'nun Abdi İpekçi Arena'da düzenlediği basın toplantısıyla duyuruldu. Bueno, toplantıda Oklahoma City Thunder’da oynayan milli basketbolcu Enes Kanter’den övgüyle bahsetti.

Bueno, Enes Kanter ile ilgili sorulan soruya, "Enes Kanter NBA için çok kıymetli bir oyuncu ve NBA’deki performansı zaten ortada ama milli takımda ne yapacağı kendisinin, FIBA’nın ve milli takımının vereceği kararlar doğrultusundadır." cevabını verdi.




Enes Kanter ile ilgili sorulan sorunun ardından Hidayet Türkoğlu’nun yüz ifadesi ise dikkat çekti. Sorunun ardından, Türkoğlu’nun gülerek yüzünü kapattığı ve kızardığı gözlemlendi. 

Bilindiği gibi, Enes Kanter Basketbol A Milli Takımı'nın aday kadrosuna çağrılmamış ve sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstermişti. Kanter, NBA All Star yarışlarında aday gösterilmiş ancak eski NBA oyuncusu ve Basketbol Fedarasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu, başarılı basketbolcuya oy vermemiş, aksine NBA'den eski arkadaşı olan Sırp basketbolcu Nikola Vucevic'e 
"Help my boy @NikolaVucevic make the Allstar#NBAVote" tweetiyle destek istemişti. Enes Kanter, Türkoğlu'nun bu paylaşımına 
"Omer Asik #NBAVote, Ersan Ilyasova #NBAVote, Allah'a şükür Türküz, Türkü destekleriz. Milletimiz, Bayrağımız belli." diyerek tepki göstermişti.
<< Önceki Haber NBA Asbaşkanı Enes Kanter'i övdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER