Necip Hablemitoğlu, mezarı başında anıldı


Evinin önünde uğradığı suikast sonucu 18 Aralık 2002'de hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu, ölümünün 13. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Karşıyaka Mezarlığı'ndaki anma törenine Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, kızları Kanije ve Uyvar, kız kardeşleri Efsel Koçakoğlu, Evel Küçükdoğan ile aile yakınları katıldı. Hablemitoğlu'nun mezarına karanfil bırakan aile, dualar okudu. Hablemitoğlu'nun kız kardeşlerinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

'ŞU MANZARA BİZE ÇOK ŞEY ANLATIYOR, GELDİĞİMİZ NOKTA ÇOK REEL BİR HALE DÖNÜŞTÜ'

Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü'nün bugün bir anma töreni olduğunu hatırlatan Şengül Hablemitoğlu, 13 yıldır ilk defa bu kadar basın mensubunu anma etkinliğinde gördüğünü söyledi. Hablemitoğlu, şunları kaydetti: "Yine ilgili olan medya kuruluşları belli. Enterasan değil mi? Bunu siz değerlendirmezsiniz onu biz değerlendiririz. Çok ilginç bir noktadayız bugün Necip'i anarken. Biz onu sevgi ile saygıyla her zaman anıyoruz. Bu akşam farklı bir şey yapacağız. Şu manzara bize çok şey anlatıyor. Çok reel bir hale dönüştü geldiğimiz nokta. Türkiye'nin geldiği nokta görüntüye de döküldü. Necip Hablemitoğlu suikastının 13 senedir hangi noktaya getirildiğini hep beraber gördük. 13 senede taşındığı yer bu oldu."

"Bu aile bugün burada dua edip kendi içinde Necip'le konuşup gitmek üzere geldi." diyen Hablemitoğlu, kimseye haber vermediklerini sözlerine ekledi.

AİLE AVUKATI: MEVCUT SİYASAL RÜZGARLA İLİŞKİLENDİRİLMEZSE BİZİM İÇİN UMUT VERİCİ

Aile Avukatı Ersan Barkın ise dün suikast yapılmış gibi cumhuriyet başsavcılığının Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili soruşturma başlattığını söyledi. Barkın, şöyle konuştu: "18 Aralık 2002'den itibaren Hablemitoğlu suikastine ilişkin kriminolojik savcılığın temel yapması gereken hiçbir şey yapılmadığı için Hablemitoğlu cinayetine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerçekleştirdiği bütün işlemler bir hazırlık soruşturmasının başlangıcında yapılması gereken işlemlerdi. Şu an yaşadığımız o. Bu soruşturmanın hangi minvalde yürüyeceğini beraber göreceğiz. Ama gördüğümüz ve hissettiğimiz şu ki; Hablemitoğlu suikastının çözümlenmesinin dışında Hablemitoğlu suikastının neden çözümlenemediği bugünkü cumhuriyet savcılığının temel odaklandığı nokta. Bunun mevcut siyasal rüzgârla salt ilişkilendirilmemişse eğer bizim için umut verici olabilir. Ama salt siyasal rüzgârla ilişkilendirilmişse bizim açımızdan kriminolojik bir değeri yoktur."

'ERGENEKON SÜRECİNDE DE AİLE BEKLENTİYE SOKULDU'

Ergenekon sürecinde de ailenin böyle bir beklentiye sokulduğunu belirten Barkın, ancak 4-5 yıl süren soruşturma sürecinin ardından koca bir çöp yığını olduğunu gördüklerini söyledi. Barkın, "Eğer bu minvalde yürümez ve cumhuriyet savcılığı gerçekten suikastı ve suikastın ardındakileri derli toplu maddi verilerle açıklama gayreti içine girerse Hablemitoğlu ailesinin soruşturmaya desteği tamdır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Necip Hablemitoğlu, mezarı başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER