Nedim Hazar: Ne tür bir akılcılıktır bu anlayan varsa beri gelsin

Nedim Hazar: Ne tür bir akılcılıktır bu anlayan varsa beri gelsin

Dünyanın en modern, en güvenlikli filan denilen adliyesine teröristler baskın yapıp savcıyı rehin alıyor. Başına silah dayayıp fotoğraf çekiyorlar.

Elinde Kur’an taşıyan insanın etrafına polis ordusu döşeyenler ortalıkta yok. Sonra operasyon yapılıyor, rehin savcı dahil herkes ölüyor. Sonrasında yapılan açıklama şu: “çok akılcı ve başarılı bir operasyondu!” Nasıl bir başarı anlayışıdır, ne tür bir akılcılıktır bu anlayan varsa beri gelsin lütfen.

Elektrik icat edildiğinden beri bu topraklarda hiç yaşanmamış bir hadise meydana geliyor. Tüm ülkenin elektriği saatlerce kesiliyor. Sorumlulardan saatler boyu tek açıklama yok, bunun yerine iktidarın sosyal medya ekipleri komplo teorileri, hakaretler, aşağılamalar ile suçu patronları hariç herkese atıyorlar. Nedense tam da mesai saatlerinin sona ermesinin akabinde geliyor elektrikler. Ne bir açıklama, ne başka bir şey. Herkeste ortak; hiçbir rasyonel bilgiye dayalı değil ama hakim olan suskunluk ve suçluluk psikozuyla sağa sola saldıran sanal tetikçiler dolayısıyla “bir şeyler çeviriyorlar ama” kanaati hakim. Ne mantıklı bir açıklama geliyor, ne meselenin izahı yapılabiliyor. Sorumluların istifa etmemek, hatta tam aksi mevcut tabloyla gurur duymak gibi alışkanlıklarını bildiğimizden aşırmıyoruz. Soma’da yaşananlar gibi…

(...)


<< Önceki Haber Nedim Hazar: Ne tür bir akılcılıktır bu anlayan varsa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER