Nefret operasyonu insanlıktan utandırdı

İzmir'de hayırseverlere yönelik nefret operasyonunun perde arkası netleşmeye başladı.

Nefret operasyonu insanlıktan utandırdı

Polis baskınlarında, 96 yaşındaki Mustafa Şık da gözaltına alınmak istendi. Şık'ın evine baskın düzenleyen polis, hasta olduğu için gözaltına alamadı.

Bunun yerine “ikmalen” ifadesinin alınması ve savcılığa ulaştırılmasına karar verildi. Gözaltına alınanlar arasında, yaşı ilerlemiş başka hayırseverler de var. Bunlardan biri de 72 yaşındaki A.A. Bir kamu yöneticisinin, özel bir hastaneye verilen arsa ihalesinin iptal edilmesi yönünde yine bir güvenlik kurumu tarafından tehdit edildiğini kabul etmeyince gözaltına alındığı da iddialar arasında.

İzmir merkezli altı ilde, aralarında esnaf, işadamı, avukat ve bürokratların da bulunduğu 57 kişiye yönelik TEM Şube Müdürlüğü ekipleri kurban, burs, bağış verdikleri gerekçesiyle operasyon düzenlemiş, 37 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda gözaltına alınan 37 kişiden, aralarında daha önce AK Parti'den milletvekili aday adayı veya belediye başkan adayı olan ve Hizmet Hareketi aleyhinde çeşitli iddialar ortaya atan bir kişinin oğlunun da bulunduğu altısı serbest bırakıldı.

Bunlardan işadamı S.S.G., AK Parti'den 2009 yerel seçimlerinde Bayraklı belediye başkan adayıydı. Gözaltına alınanlar arasında, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ., avukatlar İ.Ç. ve M.G., H.T, işadamları Ç.K. ve M.K., kültür sanat faaliyetleriyle bilinen bir derneğin yöneticisi A.K. ve emekli H.Ö.'nün de bulunduğu belirtildi. Serbest bırakılanlardan biri de M.B.S. Babasının rulman fabrikası bulunan M.B.S. polisteki ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Babası E.S., hükümete yakın medya organlarında, Hizmet Hareketi aleyhinde çeşitli iddialar ortaya atmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyon haberinin duyulmasının ardından gözaltılar ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, terör suçlamasıyla yapılan gözaltıların gerekçeleri olarak burs, bağış, kurban vermek gösterildi.

<< Önceki Haber Nefret operasyonu insanlıktan utandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER