Nefret operasyonunda skandal gelişme

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘makul şüphe' iddiasıyla yürütülen soruşturmada yaşanan hukuksuzluklara ve skandallara bir yenisi daha eklendi.

Nefret operasyonunda skandal gelişme


Gözaltına alınan 7 öğretmen ve 3 ev hanımı iki günlük gözaltıdan sonra önceki gece geç saatlerde tutuklandı. Manisa 2. Sulh Ceza Hakimi Murat Işık'ın izinli olmasından dolayı tutuklama kararını, nöbetçi olan 5. Asliye Ceza Hakimi Oktay Tabur verdi. Daha önceki bir operasyonda aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu kişilere kelepçe taktırdığı için açığa alınan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in, gözaltına alınan 10 kişinin adliyeye sevk edilmeden önce başsavcının odasından çıkması ve adliye koridorlarında görülmesi, tutuklananların ailelerinin üzüntüsü daha da artırdı.

Polis, Öğretmenler Günü'nde Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları'na bağlı okullara, ‘makul şüphe' gerekçesiyle eşzamanlı baskınlar düzenleyip öğrencilerin gözü önünde 7 öğretmeni gözaltına aldı. Bir ev hanımı Manisa'da evinden, bir ev hanımı Trabzon'dan, bir öğretmen de Aydın'dan getirtilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan 7'si öğretmen ve 3'ü ev hanımı 10 kişi, önceki gün gece Manisa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Öğretmenler Günü'nde yapılan bu operasyon, geride hukuksuz uygulamalar ve bunların olumsuz sonuçlarını bıraktı. Gözaltına alınan kişilerin İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade alma süreleri uzatılarak, mağduriyetleri artırıldı. Serbest kalması beklenen öğretmenler ve 2 ev hanımı için gece geç saatlerde tutuklama kararı çıktı.

Manisa 2. Sulh Ceza Hakimi Murat Işık'ın izinli olması, tutuklama kararını, nöbetçi olan 5. Asliye Ceza Hakimi Oktay Tabur'un vermesi, ailelerin kafalarında soru işareti bıraktı.

MESLEKTAŞLARI TESELLİ ETTİ 
Soruşturma kapsamında, Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları'na bağlı okullara eşzamanlı baskınlar düzenlenip öğrencilerin önünde gözaltına alınan Kadın öğretmenler S.S. ve H.Ö., erkek öğretmenler E.K., İ.D., A.D., M.Y., F.S.B. ve Aydın'da görev yapan M.S.K. ile ev hanımları H.K. ve K.A., Manisa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Kararı, gözaltına alınan kişilerin avukatları açıkladı. Manisa Adliyesi'nde kararı bekleyen öğretmenlerin aileleri, meslektaşları ve sevenleri, tutuklama karşısında büyük üzüntü yaşadı, gözyaşlarına boğuldu. Aileleri, tutuklanan öğretmenlerin meslektaşları teselli etti.

‘Göstermelik' görevden alma tescillendi
Manisa'daki polis baskınlarında yaşanan hukuksuzluklar, başörtülü kadınların çocuklarının gözleri önünde kelepçelenmesiyle başlamıştı. Türkiye'de infiale yol açan bu skandal uygulamadan sonra kamuoyundan gelen yoğun tepki üzerine Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren görevinden uzaklaştırılmıştı. Değişik çevreler tarafından bu görevden alınma işleminin göstermelik olduğu ileri sürülmüştü. Öğretmenlerin adliyeye sevk edilmelerinden önce Ceren'in başsavcının odasından çıktığı ve koridorda gezdiği görüldü. Bu da iddiaların doğru olduğunu gözler önüne sermiş oldu.


Gözaltında bile sınava girecek öğrencilerini düşündü
Manisa'daki ‘nefret operas-yonu'nda öğrencilerinin önünde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan rehber öğretmen Hediye Önderoğlu, öğrencilerinden kendisi için üzülmemesini istedi. Hediye öğretmenin tutuklanmadan önce meslektaşı tarafından öğrencilerine iletilmek üzere söylediği sözler ise yürekleri dağladı. Önderoğlu'nun meslektaşı tarafından öğrencilerine iletilmesi için söylediği mesaj şöyle: “Lütfen öğrencilerime söyleyin, çok üzülmesinler. Onlarla çok yakında görüşeceğimize ve tekrar derslerimize devam edeceğimize inanıyorum. Ben onlara üniversite sınavı için gerekli dokümanları verdim. O dokümanları iyi takip etsinler ve derslerine iyi çalışsınlar. Onları çok seviyorum. Benim için ve bütün arkadaşlarımız için dua etsinler.”

<< Önceki Haber Nefret operasyonunda skandal gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER