Nefret operasyonundan görüntüler

Kocaeli merkezli 7 ilde, Hizmet Hareketi'ne yakın olduğu belirtilen ve gözaltına alınan 64 kişi emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Adliye önünde bekleyenler gözaltındaki yakınlarına alkışlarıyla destek oldu. O anlar ve hüzünlü bekleyişler kameralara böyle yansıdı.

Nefret operasyonu - Kocaeli

BUGÜN..

İstanbul merkezli 3 ilde 20 kişi tutuklandı. Yapılan operasyonlar kapsamında adliyeye çıkarılan 34 kişiden 26'sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen 26 kişiden 20'si tutuklanırken 3'ü adli kontrol hükümleri uygulanarak toplamda 6 kişi serbest bırakıldı.

Van'da 1 polis tutuklandı. yürütülen soruşturmalar kapsamında; Van, İstanbul ve Kayseri'de 5 polis memuru dün gözaltına alındı.  Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasını ardından dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen 3 polis memurundan 1'i tutuklanırken, 2 polis memuru ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında İstanbul ve Kayseri'de gözaltına alınan 2 polisin emniyetteki sorgularını ise sürdüğü belirtildi.

Bursa'da 2 öğretmen tutuklanarak cezaevine kondu. Meslek lisesinde öğretmenlik yapan A.R.Ç., B.H. ve U.H.'yi gözaltına alındı. Nöbetci mahkemeye sevk edilenlerden A.R.Ç. ile B.H. tutuklanırken, U.H. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kocaeli merkezli 7 ilde, Hizmet Hareketi'ne yakın olduğu belirtilen ve gözaltına alınan 64 kişi emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Denizli'de 2 tutuklama. Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Denizli İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü A.O.'nun (53) yanı sıra Denizli Belediyesi'nde daha önce İmar Müdürlüğü yapan YİKOB'da mühendis olarak görevli N.D. (48) ile birlikte L.Z.K (32), A.S. (46), M.B. (54) Y.Ç. (33), M.B (42) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanı M.K. (48) gözaltına alındı. A.O., M.B., Y.Ç. ve M.B. aynı gün polisteki ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. L.Z.K., A.S., N.D. ve M.K ise dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, N.D. ile M.K.'yi tutukladı. L.Z.K. ve A.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Giresun merkezli operasyon: 6 gözaltı. GİRESUN merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı, 10 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Giresun, İstanbul ve Kars ileri ile Giresun’un Bulancak İlçesi'nde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, aralarında bir özel okulun müdürünün de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.
<< Önceki Haber Nefret operasyonundan görüntüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER