Nijerya'daki Türk okuluna saldırı

Hizmet Hareketi'nin Nijerya'da açtığı okullardan birine düzenlenen saldırıda, aralarında öğrencilerin de olduğu 7 kişi kaçırıldı. Adi bir hırsızlık olayı gibi görünen hadise aydınlatılmaya çalışılıyor

Nijerya'daki Türk okuluna saldırı

Nijerja’nın güneyindeki Ogun eyaletinde silahlı bir grup, Türk okuluna saldırı düzenledi. 2 öğrenci ve 5 okul personelinin kaçırıldığı bildirilen olayda, Nijerya polisi rehin öğretmenin Türk olduğunu açıkladı.

Ogun eyaleti polis sözcüsü Abimbola Oyeyemi, 6 Nijeryalı ve bir Türk’ü kaçıran saldırganların polisle ya da yetkililerle irtibat kurmadığı ve olayla ilgili henüz gözaltına alınan kimse olmadığını bildirdi. Oyeyemi, "Kurbanların yara almadan serbest kalmasını sağlamak ve zanlıları adalet önüne getirmek için ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını" söyledi. 

OKUL MÜDÜRÜ: TÜNEL KAZMIŞLAR 

Lale Uluslararası Okulları'nda görev yapan okul müdürünün gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırganların okulun arka bahçesindeki tellerin altından tünel kazarak içeri girdiğini tahmin ettiklerini açıkladı. Ayrıca, “Alarmlarının devreye girdiğini duyan ve güvenlik görevlilerimizi gören silahlı saldırganlar, güvenlik personeline ateş açarak kaçmayı başardı” açıklamasında bulundu. 

ÖLÜ YA DA YARALI YOK 

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, rehin alınan beş personelin kadın olduğu, bunlardan üçünün danışman, birinin aşçı, diğerinin de öğretmen olduğu öğrenildi. Kaçırılan Türk öğretmenin isminin açıklanmadığı saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

ADİ BİR HIRSIZLIK OLAYI MI?

Ülkedeki çetelerden birisinin düzenlediği adi bir hırsızlık vak'ası gibi görünen hadisenin aydınlatılması için çalışmalar sürüyor.


<< Önceki Haber Nijerya'daki Türk okuluna saldırı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER