Nilüfer'de 'kadına şiddete karşı hayır' etkinlikleri


Bursa Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi '25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü' kapsamında 16 gün boyunca farkındalığı artıracak ve bilinçlenmeyi sağlayacak etkinlikler düzenleyecek. 25 Kasım günü yürüyüşle başlayacak etkinliklerde erkek şiddetinin son bulması çağrısında bulunulacak.

Etkinliklerle ilgili Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye olarak şiddetin her biçimine karşı olduklarını belirterek, "Kadına karşı yapılan şiddetle mücadelede söylenecek ne varsa, ne politika üretilecekse, bunların tümünü burada sizlere aktaracak olan kadın arkadaşlarımızdır. Dün de bugün de ve bundan sonra da söz onlarındır" dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenecek etkinlikler ve amacı hakkında toplantıyı Nilüfer Belediye Meclisi Katılımcılık ve Eşitlik Komisyonu Üyesi Avukat Nilgün Berk, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay yaptı.

Nilüfer Belediye Meclisi Katılımcılık ve Eşitlik Komisyonu Üyesi Avukat Nilgün Berk, Türkiye'de kadına yönelik şiddete ilişkin vahim tabloya dikkat çekerek, "Bakanlık verilerine göre 2014 yılında Türkiye'de 250 kadın öldürülüyor. 2015 yılının ilk 10 ayında da 239 kadın şiddet kurbanı oldu. Kadına şiddete karşı Türkiye'de hükümet politikaları yetersiz. 25 Kasım'da Kadına ve Kız Çocuklarına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde sokaklarda olmak, bağırmak, haykırmak gerekir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Nilüfer'de 'kadına şiddete karşı hayır' etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER