Nilüfer, 'Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nı hazırlıyor

Nilüfer, 'Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nı hazırlıyor

Temiz ve yaşanabilir bir çevrenin, gelecek nesillere aktarılmasını güvenceye alacak vizyon ve sorumluluk ile çalışmalarını yürüten Bursa Nilüfer Belediyesi, 'Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı.

Nilüfer'de faaliyet gösteren farklı sektörlerin enerji durumunu özetleyen, sera gazı envanterinin azaltılması amacıyla, 'Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Çalıştayı' Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Rüzgar Danışmanlık işbirliğiyle gerçekleştirildi. Çalıştayın amacı, "Ulaşım, yenilenebilir enerji, ilçenin yapı stoğu ile sanayi ve hizmetler sektörlerinde ortaya çıkan ve diğer sektörlerdeki enerji durumunu da özetleyen Nilüfer Belediyesi sınırlarındaki sera gazı envanterinin azaltılması." olarak belirtildi.

Nilüfer Belediyesi tarafından, geçtiğimiz gün Başkan Mustafa Bozbey'in imza attığı 'Başkanlar Sözleşmesi' kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda bu konuya dikkat çekildi. İlgili kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile paydaşların katıldığı çalıştayda, sera gazı salınımlarının azaltılması ile değişik vadelerde uygulama odaklı strateji ve politikaları ortaya koyacak çalışmalar ele alındı.

Kentlerin, enerji tüketiminin ve sera gazı salınımlarının yüksek olduğu yerler olduğunu belirten Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Pelin Sevgi, "Bu nedenle halka en yakın yönetim birimi olan yerel yönetimlere büyük sorumluluk düşüyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Nilüfer, 'Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nı hazırlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER