Nişanlı öğrencilerin öldüğü kazada 'sürücü' muamması


Kayseri'de nişanlı oldukları belirtilen üniversite öğrencilerinin öldüğü kazanın duruşmasında, tutuksuz yargılanan Uğur K., (22) savunmasında kaza sırasında aracı kendisinin değil Oğuz D.'nin kullandığını öne sürdü. Mahkeme, Uğur K.'yi bu davadan berat ettirirken Oğuz D. hakkında ise aynı suçtan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

10 Nisan 2015 tarihinde Kayseri-Malatya karayolu Mimarsinan Organize Sanayi Kavşağı'nda yaşanan trafik kazasında polis tutanaklarına göre Uğur K.'nın kullandığı aracın takla atarak şarampole devrilmesi sonucu arka koltukta oturan Adana Çukurova Üniversitesi öğrencileri Cankat Akça ve nişanlısı Sibel Avcı hayatını kaybetti. Uğur K. ile Oğuz D. ise yaralandı. Kazayla ilgili Uğur K. hakkında aracı kullandığı kişi olması gerekçesiyle 'taksirle ölüme sebep olmak ve yaralama' suçundan dava açıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Tutuksuz sanık Uğur K. ve mağdur yakınları duruşmada hazır bulundu. K., savunmasında, kaza sırasında aracı kendisinin değil Oğuz D.'nin kullandığını ve kazaya onun sebep olduğunu iddia etti. Hastanede polislere aracı kendisinin kullandığını söylediğini doğrulayan K., "Kazada ölen olduğunu bilmiyordum. Suçu üstüme aldım. Ama kaza sırasında aracı ben kullanmıyordum. Oğuz D., benim hayatımı kararttı. Beratımı istiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Duruşmada kaza tutanağı hazırlayan 3 polis de tanıklık yaptı. Kaza sonrası Uğur K.'nın hastanede ifadesini aldıklarını belirten polisler, aracı kendisinin kullandığını söylediğini aktardı. Mağdur yakınları Cankat Akça'nın annesi Döne Akça ile eşi İsmail Akça da, suçluların cezalandırılmasını istedi.

Yapılan yargılama sonunda, mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Uğur K.'nın aracı kullandığı yönünde kesin delil olmadığına hükmederek K.'nın beratına karar verdi. Oğuz D. hakkında ise 'taksirle ölüme neden olmak ve yaralama' suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. CİHAN
<< Önceki Haber Nişanlı öğrencilerin öldüğü kazada 'sürücü' muamması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER