Normandiya Dörtlüsü Donbas seçimlerinde anlaşamadı


Paris'te bir araya gelen Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları, Ukrayna'nın Donbas bölgesinde yapılması planlanan yerel seçimleri ve bölgenin güvenliği konularında toplantı gerçekleştirdi. Yaklaşık beş saat süren görüşmenin ardından bir anlaşma sağlanamadı.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev yönetiminin Donbas'ta Haziran ayında seçim yapılması teklifine karşı çıktığını ve anlaşma sağlanamadığını bildirdi. Lavrov, "Daha önce Almanya ve Fransa dışişleri bakanlarının Donbass'ta Haziran ayında yerel seçim yapılması teklifine biz de destek verdik. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, yerel seçimlerin Ukrayna kanunları ve uluslararası standartlar çerçevesinde 2016'nın ilk yarısına kadar yapılmasını istediğini belirtti. Ukrayna ise bölgede önce güvenliğin sağlanması gerektiğini öne sürerek Haziran'da seçim yapılmasına karşı çıktı." dedi.

Seçimler konusunda anlaşamayan bakanlar, bölge güvenliği konusundaki görüşmelerde ilerleme kaydetti. Normandiya Dörtlüsü Donbas'taki çatışmanın taraflarını 30 Nisan'a kadar tuttukları esirleri takas etmeleri çağrısında bulundu.

13 Şubat'ta Münih'te gerçekleşen bir önceki Normandiya Dörtlüsü görüşmelerinde Donbas sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesi konusunda bir sonuç elde edilememişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Normandiya Dörtlüsü Donbas seçimlerinde anlaşamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER