Nuh Köklü'nün adı öldürülen gazeteciler listesinde


Kadıköy'de kar topu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü'nün adı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) öldürülen gazeteciler listesine eklendi. Türkiye'de öldürülen 65. gazeteci olan Köklü'nün fotoğrafı, TGC Basın Müzesi'ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi'ne törenle asıldı.

Nuh Köklü için etkinlik Cağaloğlu'ndaki Basın Müzesi'nde gerçekleştirildi. Törene; TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Nuh Köklü'nün annesi Çiğdem Köklü, ağabeyi Sedat Köklü, eski eşi Sibel Köklü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.Son 10 yılda 300'e yakın gazetecinin cezaevine girdiğini belirten Sibel Güneş, "Benim esnafım gerektiğinde polistir' bakış açısıyla gazeteciler hedef gösterildiği için, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak değerli meslektaşımız Nuh Köklü'nün bu anlayışın kurbanı olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"Tek tip gazeteci, tek tip okur, tek tip sanat isteyen bir yönetim biçimi var." diyen Turgay Olcayto da, "Son 3-4 yıldır faili meçhul cinayetlerde artış var. Bunlar yalnız siyasi değil. Bu nereden kaynaklanıyor? Halkı birbirine kışkırtmakta, ayrıştırmakta, kamplara bölmekte ve büyük ölçüde ırkçı bir tutumla halka bakılmakta. Afedersin Ermenisin. Sen üvey evlatsın cümleleri… Bu ortamdan Türkiye'nin sıyrılması lazım. Sınırlarımız etrafında oyunlar oynanıyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra bizim için bir umuttu. Ama maalesef umut giderek sönüyor. Sevgi ortaklığı, saygı ortamı yerini kinle bürümüş sözlere bırakıyor. Derin devlet dediğimiz terör, çok can aldı aramızdan. Şimdi gazetecileri terörist olarak ilan ediyorlar. Mesela Güneydoğu'da 'gazeteci' değil, 'örgüt mensubu' diyorlar. Oysa terörle mücadele yasası olduğu sürece güneydoğuda gazetecilik yapamazsınız. Kaç kez mecliste anlattık. Fakat terörle mücadele yasası kalkmadığı sürece Türkiye'de gazetecilik yapmak mümkün değil." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Nuh Köklü'nün ismi ve fotoğrafı öldürülen gazeteciler listesine eklendi. Yaşananlardan dolayı çok üzüntülü olduğunu belirten anne Köklü, kimsenin böyle bir acı yaşamaması temennisinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Nuh Köklü'nün adı öldürülen gazeteciler listesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER