İki kişiyi öldürüp kendini vurdu


Zeytinburnu'nda cinnet getirdiği öne sürülen Baki Akpınar (59), kapının önünde tartıştığı bir genç ile, kardeşinin nikahsız olarak yaşadığı kadını silahla öldürdü. Araya girenleri de öldürmekle tehdit eden Akpınar, daha sonra kendini vurdu.

Olay, Nuri Paşa Mahallesi 65. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Baki Akpınar, kendisine sürekli hakaret ettiğini ileri sürdüğü Serkan Öymen (23) ile apartmanın önünde tartıştı. Silahını alarak binanın önüne inen Akpınar, Öymen'e ateş etti. Bu sırada araya giren esnafa da tehditler savuran Akpınar, çevredekilerin yardımıyla apartmana girdi. Esnaf apartmandan çıkmaması için kapıyı tuttu. Kısa bir süre sonra apartmandan 2 el silah sesi daha geldi. Akpınar, burada daha önceden tartıştığı kardeşi Aziz Akpınar'ın nikahsız olarak yaşadığı kadını öldürdü. Akpınar, ardından kendini silahla vurdu. Akpınar, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerine gelen polis, güvenlik şeridiyle yaya ve araç geçişlerini engelledi. Mermilerin bulunduğu yere numara yerleştiren ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı. Serkan Öymen'in öldüğünü duyan yakınları olay yerine geldi. Burada sinir krizleri geçiren yakınları, ambulansa alındı.

Olayı gören esnaf Celal Onmuş, silah sesleriyle hemen iş yerinden çıkarak Baki Akpınar'ı durdurmaya çalıştığını anlattı. Onmuş, "Silah sesi duydum hemen dışarı çıktım. Serkan yerde yatıyordu. Baki'nin silahı tutukluk yapmıştı. Hemen engel oldum. 'Bırak yoksa seni de vururum' diye tehdit etti. Bir iki arkadaşla apartmandan içeri soktuk. Apartmanın içinden tekrar silah sesi geldi." diye konuştu.

Başka bir mahalle sakini ise, Akpınar'ın apartmanın önünden kalkması için şahsı uyardığını, yaşanan tartışma sonucu daire sakininin ateş ettiğini anlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber İki kişiyi öldürüp kendini vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER