Nuran Direk: Korkmayın felsefe yapan

Nuran Direk: Korkmayın felsefe yapan

Uluslararası Felsefe Olimpiyatları kurucu üyesi Nuran Direk, öğrencilere "Korkmayın felsefe yapın" şeklide nasihatte bulundu.

Bursa Nilüfer Belediyesi, 20. Ulusal Liselerarası Felsefe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen 'Küçük Prensle Düşten Düşünmeye' söyleşisine ev sahipliği yaptı. Tan Eğitim Kurumları ile birlikte BOAB Oditoryum'da düzenlenen söyleşi Çamlıca Anadolu Lisesi öğrencilerinin konseri ile başladı.

Söyleşiye katılan Uluslararası Felsefe Olimpiyatları Kurucu üyesi ve Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Birim Başkanı Nuran Direk, ortaokul ve lise öğrencilerine dikkat çekici mesajlar verdi. Özellikle analitik düşünme üzerine sunum yapan Nuran Direk, gençlere tavsiyelerde bulunarak; "Korkmayın, felsefe yapın. Düşlerinizden, düşünceye yolculuğunuzu gerçekleştirin" dedi.

Var olanı ortaya çıkarmanın en iyi yolunun Sokratik yöntem olduğunu vurgulayan Nuran Direk, "Eleştirel düşünme ve zihinsel farklılıklar üzerinde durulan bu çalışmanın amaçlarından biri de öğrencilerin verileri sorgulayabilen, yargılama gücü gelişmiş, öz güvenini kazanmış, sahip olduğu bilgileri eleştiri süzgecinden geçirebilen, düşündüklerini ifade edebilen, görüşlerini destekleyebilen bireyler olabilmelerini sağlamaktır" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Nuran Direk: Korkmayın felsefe yapan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER