Obama danışmanını paralel ilan ettiler!

Havuzun, “Gülen’in iadesine engel olan kişi” diye hedef gösterdiği Mogahed, Yeni Hayat’a konuştu: “Beyaz Saray’da 2009-2010 arası bulundum. O dönemde asla bu tür konular konuşulmazdı.”

Obama danışmanını paralel ilan ettiler!

Akşam gazetesinin önceki gün birinci sayfadan “Fethullah Gülen’in sınırdışı edilmesini engelleyen Başkan Barack Obama’nın paralel danışmanı” olarak takdim ettiği ettiği Mısır asıllı Amerikalı Dalia Mogahed şaşkın: “Bu iddiaya ancak gülünür.”

Yeni Hayat’ın ulaştığı Mogahed, ‘Benim Beyaz Saray’da bulunduğum dönem 2009-2010 arası dönemi kapsıyor. Kaldı ki o dönemde dahi asla bu tür konular konuşulmazdı.” dedi. Akşam’ın kendisine ilişkin iddianın kaynağı olarak gösterdiği  Paul Williams’ı tanımadığını ifade eden Mogahed, “Ne bu gazeteler, ne de bu kişi bu konuyla ilgili bana ulaşmadılar. Benim hiçbir grupla ilişkim yok.” diye ekledi.

Mogahed, Beyaz Saray’da çalıştığı dönemde dahi hiçbir zaman Başkan Obama’nın İslamla ilgili danışmanı olmadı. Ancak 25 kişilik çalışma ekibinde tek başörtülü olarak bulunması medyanın ona bu misyonu yüklemesine neden olmuş.

Mogahed, Amerika’da İslamofobi’ye karşı savaşıyor

Dalia Mogahed, Mısır’dan Amerika’ya 4 yaşındayken gelmiş, Amerika’nın özellikle İslamofobia konusunda ekranların yakından tanıdığı, Amerikalı Müslüman kadın denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri.

Son zamanlarda ne zaman IŞİD bağlantılı bir terör olayı patlak verse, Amerikan kanallarında, Amerikalı bir Müslüman olarak Müslümanların terörist olmadığını, İslam’ın terörle bağlantısının kurulamayacağını belirgin bir özgüven, samimiyet ve akademik perspektifle anlatan meşhur bir isim.

Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve İslami Çalışmalar Bölümü’nden Profesör John Esposito ile birlikte yazdığı ‘Who Speaks for Islam? What a Billion Muslims Really Think’ (İslam Hakkında Kim Konuşuyor? 1 Milyar Müslüman Gerekte Ne Düşünüyor?’ başlıklı kitabıyla da biliniyor.

Williams bilmecesi

Akşam’ın yanı sıra Star ve Sabah gazetelerinin internet sitelerinde önceki gün yayınlanan haberlerde, Başkan Barack Obama’nın danışmanı olduğu ve bu sayede de Fethullah Gülen’in iadesini engellediğini iddia ettiği Mogahed kendisinin de ifade ettiği gibi bu görevi bırakalı tam 6 yıl olmuş.

Haberlere kaynaklık ettiği öne sürülen kişi ise geçmişte FBI’a danışmanlık yaptığı iddia edilen Paul Williams isimli bir kişi. FBI daha önce bu şahsın kurumlarıyla bir ilişkisi olmadığını duyurmuştu.

Amerika’da yaşayan ve FBI’ya yakın olduğunu iddia eden bir kişinin, Mogahed gibi Amerikan kamuoyunun yakından tanıdığı bir ismin Beyaz Saray’da danışman olarak çalışmadığını bilmemesi mümkün değil.

Gül ve Erdoğan için de “Gülen’in müridi” diyor

Akşam’ın haber kaynağı Paul Williams’ın 15 Haziran 2010 tarihinde kendi web sitesinde yazdığı bir yazı. Yani 6 yıl önce yazılmış bir yazıdan bugüne demeç çıkarılmış.

Williams, ‘White House Muslim Advisor Supports Islamist Gülen Movement’ (Beyaz Saray’ın Müslüman Danışmanı İslamcı Gülen Hareketini Destekliyor) başlıklı yazısında, Mogahed’in Gülen Hareketiyle ilgili olumlu kanaatlerinden ötürü ağır eleştirilerde bulunmuş.

Ancak bu bölümü aynen servis eden gazeteler, Williams’ın aynı yazıdaki şu ifadelerini ise atlamışlar: Türkiye’nin ilk İslamcı cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’la birlikte, Gülen’in müritleridirler.”

Yeni Hayat’a konuşan Dalia Mogahed’in ne Williams’ın 6 yıl önce yazdığı bu yazıdan haberi var, ne bu gazetelerin kendisini neden hedef aldığından.
<< Önceki Haber Obama danışmanını paralel ilan ettiler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER