Obama ve Putin arasındaki tarihi zirve başladı


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantısı için New York'ta bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile tokalaşmasının ardından toplantı salonuna geçti.

Kasım 2014'ten bu yana ilk kez gerçekleşen yüz yüze görüşmede Suriye krizi başta olmak üzere Ukrayna sorunu, İran nükleer anlaşması ve ikili ilişkiler masaya yatırılıyor. Sputnik'in bildirdiğine göre, görüşme öncesi basına tokalaşma görüntüsü veren liderler toplantı için salona geçti. Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov iki devlet başkanı ve heyetler arası görüşmenin 55 dakika kadar sürmesinin planlandığını söyledi.

Zirve öncesi BM Genel Kurulu'nda konuşan liderler, Suriye krizi ve Ukrayna sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Putin, Suriye'de terörist gruplara karşı Şam hükümetinin yanında yer alacaklarını açıklarken, teröristlere mali ve diğer açılardan destek sağlayan ülkeleri sert bir dille eleştirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i tiran olarak suçlayan Obama ise Rusya ve İran'la krizin çözümünde işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Obama ve Putin arasındaki tarihi zirve başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER