Oda başkanlarından Bakan Sarı ziyaretiyle ilgili açıklama


Adana'da ticaret, sanayi odaları ile ticaret borsası ve organize sanayi bölgesi başkanları ortak bir açıklama yaparak, Adana'nın marka değerini yükseltmek adanı çalıştıklarını belirtti. Başkanlar, Adana'nın yüksek değerlerinin siyaset üstü kalması gerektiğini aktardı.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası (ATO) Başkanı Şahin Bilgiç ve Adana Organize Sanayi Odası (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü ortak bir açıklama yaptı. Başkanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'yı ziyaretlerine yönelik eleştirilere cevap verdi.

Başkanların açıklamasında, siyaset üstü kalması gereken tek şeyin; Adana'nın yüksek değerleri olduğu belirtilirken, bu değerlerin, hedeflerinin en büyüğü olduğu vurgulandı. Açıklamada, "İnancımızı her daim diri tutan, Adana'mızın en iyi şehirler kategorisinde, bölgesinde lider ve öncü şehir olması, tartışmasız her alanda kendine yer bulabilmesidir. Adana'mızın kaynaştıran, birleştiren, bütünleştiren dinamiklerine, değerlerine hepimiz tereddütsüz sahip çıkmalıyız. Bu sorumluluk saiki ile hareket ederek, Adana'da ekonominin kalbi sayabileceğimiz, esnaf, tacir ve sanayicilerimizin temsilcileri olarak, hükümetin kentimize vermiş olduğu imkanı azami derecede kullanmak gayesi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Fatma Güldemet Sarı'yla çok verimli geçen ziyaretimiz sonrasında, biz daha şehrimize dönmeden bazı yayın organlarının yanı sıra sosyal medyada haksız ve sorumsuzca yapılan yorumlara şahit olduk. Açıkçası, ziyaretimizden sonra bizlerden Adana'mız için Ankara'ya ne gibi projeleri götürdüğümüzün sorulmasını, ne gibi projelerin Sayın Bakanımızca kabul görüldüğünün heyecanına ortak olunmasını beklerdik. Bazı medya organlarında görüşmemizi gerçek amacının dışına çıkarmak isteyenlere üzülerek şahit olduk. Bu ziyarete farklı anlamlar yüklenmeye çalışılmasını, negatif mesajlarla gölgeleme çabalarını açıkçası çok yadırgadığımızı ifade etmek isteriz. Şunu çok iyi biliyoruz ki; Adana'mızın enerjisinin boşa harcanmasına, yanlış teşhislerle tedavi edilmeye çalışılmasına, kalkınmasının engellenmesine Adana'da yaşayan hiç bir fert rıza gösteremez." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Oda başkanlarından Bakan Sarı ziyaretiyle ilgili açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER