Öğrencilerden 'medeniyetler' konulu konferansa ilgi


Canik Başarı Üniversitesi Medeniyetler İttifakı ve Uygulama Merkezi'nin (MİMER)'nin düzenlediği 'Medeniyet ve Eğitim İçin Yeni Ufuklar' konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ulusal Malezya İslami Çalışma Grubu (MISG) Başkanı Prof. Dr. Wan Mohd Nor Wan Daud, öğrencilere ve akademisyenlere 2 saatlik konuşma yaptı. Konuşmasında medeniyetler çatışmasının tarihsel sürecini anlatan Prof. Dr. Wan Daud, İslam'ın medeniyete bakışı, İslam felsefesi, tarihsel süreçte kültürler arası diyalogdan bahsetti. Gazali ve Taftazaniden örnekler vererek onların İslam felsefesinden örnekler verdi. Tarihte Osmanlı ve Endülüs medeniyetlerinde medeniyet çatışması olmadan insanların yaşadığını, gelecekte de bunun tekrar mümkün olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Daud, insanların ve medeniyetlerin farklı farklı yaratılmasının sebebinin insanların birbiri ile etkileşime geçerek birbirini tanıması için olduğunu sözlerine ekledi. Katılımın yoğunluğu ve öğrencilerin ilgisine teşekkür eden Wan Daud, 23 Ekim tarihine kadar üniversitede kalıp derslere katılacağını belirtti.

Soru cevap şeklinde devam eden etkinlik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Özkanca'nın Prof. Dr. Wan Mohd Nor Wan Daud'a katılımlarından dolayı çiçek ve plaket takdimiyle son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilerden 'medeniyetler' konulu konferansa ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER