"Öğrencilerin zorlukları aşmasında ailelere ciddi görevler düşüyor"


Zirve Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Mehmet Aslan, öğrencilerin yeni bir hayata ilk adımlarını attığını belirterek, bu zorlukların aşılması için ailelere çok ciddi görevler düştüğünü söyledi.

Okula ilk adımlarını atacak öğrencilerin yeni bir yaşamın eşiğinde olduğunu vurgulayan Aslan, "Okula yeni başlayan okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri bir hafta oryantasyon eğitimi görmelerine rağmen okula alışma süreçleri kolay olmuyor. Çünkü tamamıyla yeni ve farklı bir ortamdalar, yeni insanlar, alışılmadık yüzler ve normalde oldukları çevreden çok daha geniş bir çevrede oluyorlar. Bu da doğal olarak onları olumsuz yönde etkiliyor." dedi. Öğrencilerin okul başlamadan önce okul ortamına bir şekilde alıştırılması gerektiğini kaydeden Aslan, bu şekilde öğrencilerin bu zorlukları daha minimize bir biçimde yaşayacaklarını ve atlatmakta zorluk çekmeyeceklerini aktardı.

"AİLELER ÇOCUKLARININ YANINDA OLMALI"

Çocukların okula alışabilmesi için ailelere çok ciddi görevler düştüğünü ifade eden Aslan, "Çocukların okula ilk başladığı haftalarda özellikle anne-babaları onların yanında olmalı, gerekirse ilk bir iki hafta okula kendileri götürüp getirmeli. Çocukların yaşadıkları zorluklarda aileleri hep yanlarında olmalı, onlara hep destek olduklarını hissettirmeli. Hatta okula götürürken bir süre okulda çocukla birlikte vakit geçirmeli, çocuğun eğer varsa okul fobisini yenmesine yardımcı olmalılar." diye konuştu.

Ailelerin destek olayını çok abartmaması gerektiğini de kaydeden Aslan, "Aileler belli bir süre çocuklarının yanında olmalı ancak bu konuda çok abartılı davranmamalılar. Çünkü aşırı ilgi olması halinde bu çocukta bağımlılık oluşturacaktır ve bu ilgi çocuk tarafından sürekli beklenecektir. Bu durum çocuğun okula alışmasını zorlaştırmakla birlikte onu okul psikolojisinden uzaklaştıracaktır." uyarılarında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber "Öğrencilerin zorlukları aşmasında ailelere ciddi görevler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER