Öğretmenler Günü törenine alınmayan öğretmenler oturma eylemi yaptı


Bursa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programına davet edilmeyen bazı sendika temsilcileri ve öğretmenler bina önünde oturma eylemi yaparak durumu protesto etti. Sendika temsilcileri daha sonra açıklama yaparak kutlamanın yapıldığı yerden ayrıldı.

Öğretmenler Günü kutlamasının yapıldığı Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ne gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya içeri alınmadıkları için olayı protesto eden sendika temsilcileri ve öğretmenlerle karşılaşmamaları için başka bir kapıdan içeri alındı. Bunun üzerine sendika temsilcileri protokol üyelerini alkışlarla protesto etti.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANIYOR AMA İÇERİDE ÖĞRETMEN YOK

Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, bina önünde yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne davet edilmediklerini belirterek, "Türkiye'de bir ilk yaşanmış ve ilk defa resmi 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı öğretmen sendikaları, Türk Eğitim Sendikası, Eğitim İş ve Eğitim Sen davet edilmemiştir. Konu ile alakalı Bursa Milli Eğitim Müdürlüğünü aradığımızda ilgili şube müdürü davetlerin bizzat il milli eğitim müdürü Veli Sarıkaya tarafından hazırlandığını ve davet edilmediğimizi, geldiğimiz takdirde de kolluk kuvvetleri ile birlikte içeri alınmayacağımızı bildirdiler. Biz neticede öğretmenler günü kutlama programına davet edilmedik ve alınmadık. 3 bin kişilik salonu öğrencilerle doldurmuşlar fakat öğretmen yok. Bu cumhuriyet tarihi boyunca öğretmenlere yapılmış herhalde en büyük ayıplardan biridir. Kınıyoruz ve Veli Sarıkaya'yı istifaya davet ediyoruz." dedi.
Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık ise tamamen keyfi bir uygulama yaşandığını dile getirirken şöyle konuştu: "Bu keyfi anlayışın temsilcisi Veli Sarıkaya'dır. Sayın valiyi aldatıyorlar, kandırıyorlar. Sayın valim yarın 'beni aldattılar, kandırdılar' dememesi için biz buradan uyarıyoruz ve göreve davet ediyoruz kendisini. Veli Sarıkaya'nın bu keyfi tutumundan kendisini istifaya, valiyi de göreve davet ediyoruz."

Sarnık, asıl paralel yapılanmanın Eğitim-Birsen olduğunu ifade ederken "Eğitim Bir denen sendika bu gün her yeri ele geçirmiş durumdadır. Veli Sarıkaya'nın hükmü değil, Eğitim-Bir'in baskısı söz konusudur eğitimde. Dolayısıyla paralel yapılanmadan bahsediliyorsa eğer Eğitim Bir milli eğitimdeki paralel yapının adıdır ve buradan ben herkesi bu paralele yapıyı yok etmek adına savcıları göreve davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Eğitim Eş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona'da Bursa'da korsan bir kutlama yapıldığına dikkat çekerken, "Bu bir kutlama değil, bu bir komedi aslında. Çünkü içeride öğretmenler yok. Bizler öğretmenlerin kendi iradeleri ile yetki verdikleri yönetici ve temsilcileriyiz. Bizim olmadığımız, öğretmenlerin olmadığı anlamına gelir ve öğretmelerin olmadığı yerde de öğretmenler günü kutlamak da bir komedidir. Bu kutlama programını sendikaları davet etmeyerek ve hatta 'gelirseniz polis zoruyla dışarıya çıkarırız, engel oluruz' diyen il milli eğitim müdürlüğünü korsan bir kutlama yapmıştır." ifadelerini kullandı.

Protokol üyeleri içeri girerken alkışlarla protesto eden öğretmenler "Milli eğitim müdürü başka kapıdan, vali bey başka kapıdan öğretmenler ve öğretmen temsilcileri ile yüz yüze gelmemek adına, bu çirkinliği görmemek adına oralardan giriyorlar. Neticede içeride öğretmenler yok, bu ayıba imza atanları buradan kınıyoruz. Neden kaçıyorsunuz, kimden kaçıyorsunuz, kimden korkuyorsunuz." şeklinde tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber Öğretmenler Günü törenine alınmayan öğretmenler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER