Okan: TBMM'nin çıkardığı kanunları uyguladık


İzmir'de gazete kupürüyle 26 emniyet mensubu hakkında usulsüz dinleme iddiasıyla açılan ikinci davaya, emekli Batman eski İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan'ın savunmasıyla devam edildi. Okan, TBMM'de kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı'nın onayladığı kanunlara göre önleme dinlemesi yaptıklarını söyledi.

Savcı Okan Bato tarafından hazırlanan iddianamede örgüt kurmakla suçlandığını belirten sanık Okan, 30 yıldan fazla emniyet teşkilatında görev yaptığını ancak 2009-2013 yılları arasından suçlandığını belirtti. Okan, "Yıllardır bu teşkilattayım. İzmir'de 14 yıl görev yaptım. O kadar beceriksizmişim ki 13. yılda örgüt kurmaya karar vermişim." diyerek, suçlamanın asılsız olduğunu söyledi. Yaptıkları bütün çalışmaların, Emniyet İstihbarat'ın çalışmaları olduğunu belirten Okan, aynı şeyleri MİT ve jandarmanın da yaptığını aktardı. İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde birlikte görev yaptığı 90-100 kişinin, halen aynı yerde görevlerini sürdürdüğünü de dile getiren Okan, "Şucuyduk bucuyduk da bunlarla nasıl birlikte çalıştık?" diye sordu. Devlet Güvenlik mahkemelerinin olduğu dönemden bu zamana kadar aynı görevlerde bulunduğu ancak şu an kendilerine, adi terör örgütü üyesi muamelesi yapılarak aşağılama ve hakaretler yapıldığını anlatan Okan, "Bunu bize yapanlar yarın yüzde yüz yargılanacaklar, terör örgütüyle suçlanacaklar." dedi. İddianamede yöneltilen suçlamalardan birinin de "kişisel verileri kaydetme" olduğunu ancak bir tane kaydedilmiş veri dahi gösterilemediğini dile getiren Okan, şunları söyledi: "Kayıt işini biz yapmıyoruz, kaydı TİB yapıyor. Bizim kayıt yapma, çıktı alma imkanımız yok. Sayın savcı, hedef belli olduğu için bunu TİB'e yazacağına bize yazmış."

Kendileriyle ilgili bütün soruşturmaların altında Savcı Bato'nun imzası bulunduğunu belirterek, "İzmir Adliyesi'nde bir tek Okan Savcı mı var?" diye soran Hasan Ali Okan, "Bütün işler onun üzerinden gidiyor. Biz şerefle gezerken onunla karşılaşmak istemiyorum. İleride bizim yüzümüze bakamayacak." diye konuştu. Okan, önleme dinlemelerini düzenleyen 5397 sayılı kanunu kendilerinin çıkarmadığını, TBMM'nin çıkarıp Cumhurbaşkanı'nın onayıyla yürürlüğe giren kanunu uygulayarak görevlerini yaptıklarını söyledi. Hakimlerin imza attığı belgeye kimsenin sahte diyemeyeceğini belirterek savunmasını bitirdi.

Daha sonra söz alan avukatlar, müvekkilleri Ramazan Karakayalı ve Talha Ülkümen'i, gelecek celsede hazır edecekleri söyledi. Mahkeme Başkanı Hamdi Çiftçi, Karayakalı ve Ülkümen'in gelecek celse hazır edilmemesi halinde haklarında yakalama kararı çıkarılacağını belirterek, duruşmayı 30 Mayıs 2016'ya erteledi. CİHAN
<< Önceki Haber Okan: TBMM'nin çıkardığı kanunları uyguladık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER