'Okullarda destek kursları ile egzersiz çalışmaları arasında adaletsizlik var'


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Başkanı İbrahim Bıçak, okullarda uygulamaya konulan destekleme ve yetiştirme kursları ile ders dışı egzersiz çalışmaları arasında adaletsizlik olduğunu söyledi.

Bıçak, yazılı açıklamasında, Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ek ders ücreti ödenirken ve ilave hizmet puanı verilirken, ders dışı egzersiz çalışmalarının bu kapsama alınmamasının haksızlık olduğunu belirtti.

Eşit işe eşit ücret ilkesi gereği bir an önce bu haksızlığı giderecek düzenleme yapılmasının gerektiğini dile getiren DES Çorum İl Başkanı Bıçak açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bilindiği gibi Destekleme ve Yetiştirme kursları sadece sınavlara hazırlık olarak değil görsel sanatlar, beden eğitimi, spor, müzik vb. alanlarda da açılabilmektedir. Bu kapsamda görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ek ders ücreti ödenmekte ve ilave hizmet puanı verilmektedir. Ders Dışı Egzersiz Çalışmaları da; izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlar v.b ilgili dallarda açılabilmektedir. Ancak normal ek ders ücreti ödenmekte ve ilave hizmet puanı verilmesi söz konusu değildir. Her iki faaliyetin de hafta içi veya hafta sonu olmak kaydıyla ders dışı zamanlarda yapılması açısından, ders süreleri açısından, içeriği açısından aralarında bir fark olmamasına rağmen ücretlendirmeleri farklıdır. Aynı unvanla aynı işi yapan öğretmenlerin bir kısmına yüzde 100 artırımlı bir kısmına ise normal ücret ödenmesi kabul edilemez. İlave verilen hizmet puanları da cabası. Bu uygulama 'eşit işe eşit ücret' ilkesine aykırıdır. "

" SORUN TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN VE TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN EŞİT OLDUĞU İLKESİNİN UNUTULMASIDIR"

"Destekleme ve yetiştirme kurslarının cazip hale getirilmesi için atılan bu adımlar ve özellikle sadece sınavlara yönelik olmaması elbette ki olumludur." diye devam eden İbrahim Bıçak, şunları kaydetti: "İki katı ücret ödenmesi ve ilave hizmet puanı konusunda yapılan düzenlemeleri de destekliyoruz. Hatta bu kurslarda görev alan öğretmenlerin mali şartlarının daha da iyileştirilmesini istiyoruz. Ancak buradaki sorun tüm öğrencilerimizin ve tüm öğretmenlerimizin eşit olduğu ilkesinin unutulmasıdır. Kurslar sadece ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenleri için cazip hale getirilmemeli, ilkokul öğrencileri dahil tüm öğrencilerinin sosyal, sportif ve kültürel gelişimlerini destekleyecek Egzersiz çalışmaları da cazip hale getirilmelidir. Ders dışı egzersiz çalışmaları öğrencilerin sosyal etkinlikler ile sanat ve spor etkinliklerinde kendilerini daha fazla geliştirecekleri bir süreç olmasından dolayı bu faaliyetlerde görev alan öğretmenlere ödenecek ücretlerin artırılması başta olmak üzere cazip hale getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunuyoruz. DES olarak öğrencilerimizin öğrenmelerine, gelişimlerine katkıda bulunacak uygulamaları ve sportif, sanatsal yeteneklerini geliştirebilmeleri yönünde atılacak adımları desteklediğimizi buradan tekrar bildirmek istiyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Okullarda destek kursları ile egzersiz çalışmaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER