Öldürülen 12 PKK'lıya evi kiralayan kişi gözaltına alındı


Van'da iki gün önce 1 polisin şehit olduğu ve 12 PKK'lının ölü ele geçirildiği operasyonla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, PKK'lılara havuzlu dubleks evi kiraya verdiği belirlenen 1 kişi gözaltına alındı. Soruşturmada, örgüt mensuplarının, kiraladıkları evi karargah olarak kullandıkları ve yapacakları eylemleri burada planladıkları belirtildi.

Van'ın merkez ilçelerinden Edremit'te, 2 gün önce sabahın erken saatlerinde havuzlu dubleks bir evde, terör örgütü PKK mensuplarının kaldığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eve operasyon düzenlemişti. Operasyonda, Başkale Gücü olarak bilinen 12 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirilmiş, Özel Harekat polisi Önder Ertaş şehit olmuş, 2 polis de hafif yaralanmıştı.

Operasyon sonrası Van Cumuhuriyet Başsavcılığı geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında önemli ipuçları elde edilirken, ev sahibinin tespiti için de çalışmalar derinleştirildi. Bu kapsamda yapılan araştırmalarda, evin sahiplerinin Van dışında yaşadığı ancak 1 hafta önce bir kişi tarafından bin 500 TL'ye kiraya verildiği ortaya çıktı. Evi kiraya veren kişi gözaltına alınırken, evin çevresine yerleştirilen güvenlik kamerası hard diskleri incelenerek, eve giren çıkan farklı kişilerin tespiti de yapılacak. Ayrıca, evi kiraya veren kişinin örgütle bağlantısı olup olmadığı da araştırılıyor.

"KARARGAH OLARAK KULLANACAKLARDI"

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, örgüt mensuplarının kiraladıkları evi karagah olarak kullandıkları ve yapacakları eylemleri burada planladıkları belirtildi. Örgüt mensuplarının Hacıbekir ve Suphan mahallelerinde hendek ve barikat eylemlerine başlayacakları da tespit edildi. Ayrıca, örgüt mensuplarının kameralarla güvenliğini sağladığı evde nöbet çizelgesi, eğitim saatleri ve günlük uyanma ve yatma saatleri, yemek menüsü bulunan çizelgeler de ele geçirildiği belirtildi.


CİHAN
<< Önceki Haber Öldürülen 12 PKK'lıya evi kiralayan kişi gözaltına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER