Ömer Şahin: Kağıt üzerinde halen üyesi olduğu AK Parti’nin geldiği noktaya oldukça öfkeli

Ömer Şahin: Kağıt üzerinde halen üyesi olduğu AK Parti’nin geldiği noktaya oldukça öfkeli

Ertuğrul Yalçınbayır, gençlik yıllarında CHP geçmişi olan bir hukukçu.1995’de Refah Partisi’nden milletvekili seçildi. Sonra ANAP’tan Meclis’e girdi. ‘Yenilikçi Hareket’le beraber AK Parti kuruluşunda etkin rol oynadı. Partinin ilk genel sekreteri oldu. Abdullah Gül hükümetinde Başbakan Yardımcılığı görevini yaptı.

Aktif siyasete veda eden Yalçınbayır, Bursa’da yaşıyor. MHP mitinginin ardından Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra ‘eski dost’ Ertuğrul Yalçanbayır’a uğradım. Kültür Park‘ta bir Cafede buluştuk. Uzun bir sohbetimiz oldu. Hem GS maçını izledik hem de Türkiye’yi konuştuk. Yalçınbayır’ı hiç bu kadar kaygılı görmemiştim.

Kağıt üzerinde halen üyesi olduğu AK Parti’nin geldiği noktaya oldukça öfkeli. “Bu parti bizim kurduğumuz parti değil. Ortak akılla kurmuştuk şimdi tek akla yani ‘Tayyip akla’ teslim olmuş” diyen Yalçınbayır, Türkiye’nin hızlı bir şekilde demokrasiden uzaklaştığı, hafiye devletine dönüştüğünü savunuyor.

Ertuğrul Yalçınbayır’ın kuruculuğu, yöneticiliğini ve bakanlığını yaptığı AK Parti ile Türkiye ve yaşadığı şehir Bursa’daki siyasi tabloya ilişkin sözlerini özetleyeyim sizlere:

MGSB’NE HUKUKİ DENETİM GEREKİR

AK Parti’nin tavır ve davranışları ne evrensel standartlara ne de Türkiye’deki teammüllerie uyuyor. Bu yapı hukuka aykırı davranışlarından dolayı yıkılmaya mahkumdur. Bir mehil, süre vardı. Hikaye bitti. Hiç ibret alınmıyor. Bu parti bizim kurduğumuz parti değil”

İktidarı koruma adına yapılanlar felaketin ayak sesleridir. Bırakın 28 Şubatı… bugün apaçık hukuksuzluğun olduğu, hafiyeliğin kurumsallaştığı bir süreç yaşıyoruz.İstibdadın göstergesi nedir? Hukuksuzluktur, fişlemelerdir. Bunların ayak seslerini duyuyoruz.

28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu vardı. Şimdi de Gülen Çalışma Grubu mu oluşturuldu? Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında irtica konuşulurken hangi bakanlıklarda kimlerin olduğu listesi yapılmıştı.Şimdi istihbarat bilgileri kayda geçiyor. Süratli bir şekilde istihbarat devleti oluyoruz.

MİT gizlilik dereceli bir kuruluş iken oranın iki numaralı ismi nasıl olur da özgürlüklerimizle ilgili bir kurum olan TİB’in başına getirilir?

Milli Güvenlik Kararları, Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde yazan hususlar tavsiye niteliğindedir. O hale geldi ki tavsiye kararları icrai idari karar oldu. MGSB’ne hukuki denetim gerekir. Meclis’e getirilmeli ve orada tartışılmalı.

Demokrasilerde Anayasının, hukukun üzerinde bir metin olamaz.

Bu ülkede ilk kez bir siyasetçi bir din adamına ‘sahte peygamber’ dedi. Daha önce duymadık böyle bir söz. Eğer ortada bir sahte peygamber var ise o ülkenin vay haline. Yok eğer bu sözler bir iftira ise o iftira atanların vay haline. Ülkeye yazık.

Gülen Cemaati, MGK kararları aleyhine tazminat davası açabilir. MGSB, yargıyı açıkça etkilerniteliktedir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne göre kurum, kuruluş ve oluşumlar hukuki güvence altındadır. Türkiye’deki dini cemaatler ‘oluşum’ kapsamına girer.


Manisa’da yaşanan baskın olayı vahimdir. Emniyet müdürünün o davranışı hakkında dava açılması gerekir.

Yargı vahim bir halde. Artık Adalet üzerine konuşamıyorum. Adalet sözü AK Parti’nin adında kaldı. İsminde var cisminde yok.

17/25 dosyaları kapanmaz. Yeni bir delil olmasa dahi yargılama mutlaka olacaktır. Bu yolu da AK Parti’nin kendisi açtı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz ‘ın Yüce Divan’a gönderilme yöntemi AK Parti için de uygulanır.

YENİLECEK OLAN ZULÜM YAPANLAR

Dünya tarihi iyi okunsun. Adaletsizlik hüküm süremez. Yenilecek olan zulüm yapanlardır.

Tek parti döneminde Valilerin CHP İl Başkanı olmasını eleştiriyoruz. Şimdiki Valilerin durumuna bir bakın…

HDP barajı aşarsa Türkiye partisi olur. Bir bölgenin, ırkın partisi olmaz. Kalıcı, adil bir barışın bugünkü anlayışla mümkün olmadığını düşünüyorum.

Bursa’da MHP’nin 2 milletvekili vardı. 3 garanti görülüyor, 4’e de çıkarabilir. CHP’de oylarını artırır. HDP barajı aşarsa 1 milletvekili çıkarabilir.

Bursa’da 108 bin çifte vatandaş var. Bulgaristan doğumlu olanların sayısı 430 bin.Yunanistan doğumlu göçmen sayısı az. AK Parti’nin listebaşı ismi Mehmet Müezzinoğlu Yunanistan doğumlu. Bulgaristan doğumluların listelerde olmaması tepki çekiyor.
MEYDAN GAZETESİ
<< Önceki Haber Ömer Şahin: Kağıt üzerinde halen üyesi olduğu AK... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER