Operasyonların sona erdirilmesi için 5 dakikalık 'yaşamı durduralım' eylemi


Mardin'in Nusaybin ilçesinde, askeri operasyonların durdurulması maksadıyla, KESK öncülüğünde bazı siyasi parti ile STK'ların da destek verdiği 'yaşamı durduralım' eylemi gerçekleştirildi.

Nusaybin Barış Parkı'nda Demokrasi Platformu öncülüğünde bir araya gelen siyasi parti ve STK'lar savaş değil barış istediklerini bildirdi. Grup adına açıklama yapan KESK Dönem sözcüsü Sabri Narman, "Etnik ve mezhepçi politikaların yarattığı zemin üzerinde gerçekleşen Suruç katliamında suçüstü yakalanan AKP hedef saptırma, gerilimi artırarak kaos ortamı yaratma ve erken seçime gitme hesaplarıyla özellikle son bir haftadır savaş konseptine geçmiştir." dedi.

"IŞİD ile mücadele yalanıyla örtbas edilmek istenen demokratik güçlere yönelik büyük bir saldırı dalgası başlatılmış, yüzlerce insan gözaltına alınmış, yargısız infaz gerçekleştirilmiştir" diyen Narman açıklamasını şöyle sürdürdü: "Seçim döneminde planlanan, kısmen uygulanan ancak demokrasi güçlerinin deşifre etmesiyle boşa çıkarılan içte ve dışta savaş politikası stratejisi devreye sokulmuştur. Geçici AKP hükümeti sanki bu ülkede 7 Haziran genel seçimi olmamış, sanki tek başına iktidarına halk geçit vermemişçesine ülkemizin geleceğini tümden değiştirecek tehlikeli adımlar atmaktadır. Demokrasi güçlerini, hak ve özgürlükleri baskı altına alarak, IŞİD'le mücadele adı altında sınır dışına yapılan hava operasyonlarıyla iki yıldır süren ateşkes ortamını fiili olarak sona erdirerek, yakın zamanda yapılacak erken seçimde yeniden tek başına iktidar olmanın yollarını aramaktadır. Bu temelde dün Çin ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar ülkenin barışı ve refahı için çok talihsiz açıklamalar olmuştur. 7 Haziran'dan sonra başlayan ve başkan olma hayalleri halkın iradesiyle engellenen Erdoğan ve AKP hükümeti, hırsızlık-yolsuzluk ve kirli savaş politikalarının iyice deşifre olması ve hesap vermekten korktukları için ülkeyi adım adım savaşa sürüklemektedirler ve maalesef bunun bedelini de acısını da tüm Türkiye halkları çekmektedir. Bu toprakların yeterince kana doyduğunu, bu toprakların barışa ihtiyacını olduğunun farkına varmalıdırlar. Savaş ile Kürt sorununun çözülemeyeceğini anlamalıdırlar. Savaşlar toplumsal sorunları da derinleştirir. Bu halkın siyasi operasyonlarla ve gençlerin katledilmesi ile bitirilmeyecekleri bilinmelidir.
2013 Nevruz'undan bu yana geçlerimizin ölmediği ve halklarımız arasında filizlenen barış umudunu kıran AKP'nin bir an önce barışın mimarı olan Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmelerin başlatılması ve muhataplarıyla müzakerelerin başlatılması gerekmektedir. Aksi taktirde ülke tüm halkların kaybedeceği bir kaos ortamına dönüşecektir. Biz STK'lar olarak tüm demokrasi güçleriyle ve tüm halklarla birlikte AKP faşizmine karşı demokrasi ve savaşa karşı barış için mücadele edeceğiz. Size Savaş yaptırmayacağız."

5 DAKİKALIK 'YAŞAMI DURDURMA' EYLEMİ

Açıklamadan sonra Lozan Caddesi'ne çıkan kalabalık, saat 13.00 itibariyle 5 dakikalık yaşamı durdurma eylemi yaptı. Çevre esnafının da destek verdiği eylemde araçlar olduğu yerde bekledi, vatandaşlar da 5 dakika boyunca oldukları yerde durdu.

HDP Eş Başkanı Ferhat Kut, operasyonlar duruncaya kadar her Çarşamba günü yaşamı durdurma eylemini yapacaklarını söyledi. Kalabalık daha sonra dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Operasyonların sona erdirilmesi için 5 dakikalık 'yaşamı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER