Ortadoğu'daki iç savaş, Çinli turistleri Türkiye ve İtalya'ya yöneltti


Türkiye-Çin İşletmeleri Derneği Başkanı ve Türkiye-Çin Dostluk ve Kardeşlik Grubu Başkanı Zhang Junyue, kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi kapsamında Ortadoğu'daki iç savaşın Çinli turistleri Türkiye ve İtalya'ya çektiğini söyledi.

Çinli turistler, Ortadoğu ülkelerinde iç savaş öncesi kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turu kapsamında Suriye, Irak, Mısır, Ürdün ve Beyrut'ta UNESCO Dünya İnsanlık Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Palmira, Nimrud, Ur, Petra antik kentleri ile mimarlık harikası Mısır'daki piramitleri göre ziyaretlerini Türkiye ve İtalya'daki tarihi ören yerlerine kaydırdı.

Çinli turistler, Avrupalı, İskandinav ve Rus turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmi yerine Fransızlar gibi kültür, tarihi ve arkeolojik varlıkları tanıma öncelikli tatil yapıyor. Türkiye-Çin İşletmeleri Derneği Başkanı ve Türkiye-Çin Dostluk ve Kardeşlik Grubu Başkanı Zhang Junyue, kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi kapsamında Ortadoğu'daki iç savaşın Çinli turistleri Türkiye ve İtalya'ya çektiğini söyledi.

Manavgat Side Antik Kent'te Çinli turistlerin kültür turizmi kapsamında gelmesi için Manavgat Belediyesi ile çalışma yapan Junyue, Belediye Başkanı Şükrü Sözen'le görüşme yaparak ilçe turizm yapısıyla ilgili bilgi aldı. Çinli turistler kültür turizmi kapsamında dünyada birinci sırada gittikleri ülkenin İtalya olduğunu belirten Junyue, ikinci sıra Fransa, üçüncü sırada Yunanistan, dördüncü sırada Türkiye ve beşinci sırada İspanya olduğunu kaydetti.

Junyue, şunları kaydetti: "Çinliler 10 yıl öncesi tatil için yakın komşuları Singapur, Vietnam, Kamnoçya ve Tayland'a giderdi. Şimdi ise UNESCO koruma listesindeki tarihği ören yerlerine görmek için Avrupa ülkeleri, ABD ve Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de çok sayıda tarihi ören yeri olması Çinli turistleri Anadolu turuna çekmede büyük bir avantaj. Kültür turizminde dünyada lider ülke İtalya ve Fransa. Ortadoğu'da iç savaş olması Çinli turistleri İtalya ve Türkiye'ye yöneletti. Önümüzdeki yıl Çinli turistlerin başta İstanbul Sultan Ahmet Cami olmak üzere İzmir Meryem Ana, Kapodokya Bölgesi, Konya Mevlana Müzesi, Antalya Myra Antik Kent, Demre Noel Baba Müzesi, Xanthos Antik Kent, Patara Meclisi, Side Antik Kent, Aspendos Antik Tiyatro, Termessos, Sagalassos Antik Kentler ile Side Apollon Tapınağı en uğrak yerler arasında olacak. Çin turistler Suriye ve Irak'ta harap olan Pamira, Ur ve Nimrud Antik Şehirleri'ni göremiyor."

İtalya'ya kültür turu kapsamında her yıl 800 bin, Fransa'ya 680 bin Çinli turistin tatile çıktığının altını çizen Junyue, adeta açık hava müzesi konumunda olan Türkiye'ye ise yıllık 200 bin Çinli turistin gelmesinin ise çok düşük seviyede olduğuna vurgu yaptı.

Junyue, iyi bir tanıtımla bu rakamın 2016'ta 300 bine rahatlıkla ulaşabileceğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Ortadoğu'daki iç savaş, Çinli turistleri Türkiye ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER