Ortak OSB Çarşamba'ya kurulacak


Terme, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerini kapsayacak olan ortak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Çarşamba Şeker Fabrikası arazisine kurulması planlanıyor.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ortak OSB girişimini Terme Ticaret Odası salonunda katılımcılara duyurdu. Dündar, "Samsun'un doğusunda bulunan ilçelerin ortak ekonomi alanı olacak bu alan bizim birleşme noktamız olacak." dedi.

Terme Ticaret ve Sanayi Odası'nın konuğu olarak Termede STK ve oda başkanlarıyla bir araya gelen Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Dündar, "Uzun zamandır planladığımız ekonomik güç birliği için Samsun'un doğusunda bulunan Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinin sanayicilerini ve yeni yatırımcılarını birleştirecek olan bir Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalarımız sürüyor. Bizim ziyaretimiz bugün bunu sizinle paylaşmak için geldim. Yaptığımız görüşmelerde hem Terme hem de Çarşamba odalarıyla birlikte girişimlerde bulunuldu, fakat ortak bir alanda arazi bulunamayınca en müsait alan Çarşamba Şeker Fabrikası arazisi oldu. Görüşmelerimiz ve yazışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Arazi hakkında bilgi veren Dündar, '1000 dönüme yakın bu arazi bizim ihtiyacımızı karşılayacak durumda. Bizler de bu alanı ortak bir OSB yönetimiyle kurmak ve alt yapılarını gerçekleştirmek istiyoruz. Bölgemize ve işadamlarıma güzel bir yatırım olur inşallah." diye konuştu.

Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi ise "Terme'de OSB için bir kafa karışıklığı var. Termeli ortak organize sanayi için ortada bir alan istiyor fakat bölge tamamen birinci sınıf tarım arazisi ve orman alanı bizim bu alanda 1000 dönümlük bir araziyi bulmamız imkansız. Bizde bu ortak OSB de söz sahibi olmalıyız. Kurulacak olan OSB yönetiminde bizlerden de birileri olmalı ve işadamlarımıza imkan sağlamalı. Bu şansı kaçırırsak hazır olan altyapı ve teşviklere gitmek isteyen sanayiciyi zaten Terme'de tutamayız. Bizler bu yatırıma ortak olmalı ve bu imkanlardan yararlanmalıyız" şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Ortak OSB Çarşamba'ya kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER